bookblog.ro

Lecții de vals

Scris de • 2 March 2023 • in categoria

Lecti de vals

Titlu: Lecții de vals
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2023
Traducere: ,
Numar pagini: 176
ISBN: 978-606-43-1495-6

Dacă acum câteva luni vă spuneam că primele benzi desenate japoneze (manga) traduse în română și-au făcut apariția în librării, iată că Nezumi by Nemira ne aduce un titlu proaspăt, de această dată din categoria romanțului.

Lecții de vals este o poveste plină de umor cu o premisă deja clasică pentru cei pasionați de comedii și/sau istoria primei îndrăgostiri. Un elev de liceu care are un secret bine ascuns și o tânără profesoară cu o personalitate aflată la polul opus se intersectează datorită unui bento (*i-am putea spune mâncare la pachet). Urmează o serie de situații în egală măsură amuzante și emoționante atunci când Harumi, elevul nostru și personajul principal, despre care aflăm că este un bucătar talentat, se oferă să o învețe pe Mizuhara, eroina noastră, să gătească.

Dincolo de firul narativ principal, în care nevoia de a se ascunde generează tot felul de momente tensionate și simpatice, primul volum pune semințele unor teme mai profunde care cred că se vor revela pe parcursul seriei: de la negocierea identității adolescentine la ce înseamnă să (nu) îți fie rușine de pasiunea ta și până la povestea unei maturizări (coming-of-age). 

Kikori Morino, artista care semnează această serie, se joacă cu emoțiile celor două personaje și ale noastre deopotrivă, trecând de la aura înspăimântătoare a eroinei la fundaluri cu flori, animale kawaii și sentimente confuze — convenții tipice acestui gen manga. Pentru cititorii pasionați, e un titlu numai bun prin combinația de familiar și diferit, iar pentru cei curioși, este un foarte bun început în explorarea genului.

Cu o abundență de detalii culinare care, cu siguranță, te vor inspira să înveți despre bucătăria japoneză, cu o poveste care să te bucure, dar să te și pună pe gânduri, cu personaje în care te poți regăsi cu ușurință și un stil vizual plin de elemente comice, Lecții de vals este o lectură care te va binedispune de la prima pagină. Iar apoi te va lăsa cu senzația că există un mesaj ascuns pe care merită să îl descoperi.

Pe mine m-a distrat copios și m-a surprins în câteva rânduri, pentru că sensibilitatea celor două personaje mi-a amintit de propria adolescență. Și nu numai.  

Text scris de Alice Teodorescu.

    Autor: | Editura:



    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si


      Warning: Undefined array key 0 in /home/bookblog/public_html/wp-content/themes/bookblog2.0/parts/single-recenzie-sidebar.php on line 6

    Copyright ©2011 Bookblog.ro