bookblog.ro

Miracole încâlcite de Crăciun

Scris de • 26 December 2014 • in categoria

Titlu: Fulgi de iubire
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 328
ISBN: 978-606-719-188-2
Cumpara cartea

Crăciunul, acea perioadă frumoasă a anului care e sinonimă cu zăpada, vinul fiert și cozonaci... sau pentru cum e vremea de afară, 16 grade și Singur Acasă, pentru a n-șpea-mia-oară. Dacă ați prins acele Crăciunuri magice cu zăpadă multă și pufoasă, probabil, că ce se întâmplă acum din punct de vedere meteorologic nu vă prea încântă și vă face să vă simțiți un pic nostalgici. Iar leacul cel mai bun pentru nostalgia fulgilor de nea vine sub forma Fulgilor de Iubire, o carte ce conține trei nuvele aparținând lui John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle.

Cumpără titlul în engleză

Și când zic că vindecă nostalgia după zăpadă nu glumesc, pentru că fundalul pentru toate cele trei povești este un viscol cumplit care încurcă și apoi descurcă ițele complicate ale dramelor adolescentine cu care se confruntă personajale noastre.

În caz că nu v-ați prins deja, tema centrală e iubirea în toate formele pe care le poate lua atunci când ai 16-17 ani: iubirea neîmplinită, inima frântă, iubirea trădată, iubirea-care-se-află-fix-sub-nasul-tău-dar-ești-prea-prost-să-o-vezi, iubirea care salvează totul sau iubirea care schimbă ordinea lucrurilor din viața ta.

Prima nuvelă, intitulată Expresul lui Jubilee, ne așază în calea viscolului și a dezastrelor pe cale să se întâmple și ne obligă să poposim în Gracetown. Printre nămeții colosali și orășelul de porțelan Flobie, Jubilee și Stuart, își găsesc curajul de a pune punct și a o lua de la capăt, desigur printre conversații stânjenitoare și părinți mai mult decât săritori și dornici de a își vedea odraslele fericite.

Un miracol de Crăciun cu majorete a fost motivul pentru care mi-am dorit să citesc cartea de față pentru că povestea e scrisă de John Green. Da, da același John Green care a făcut milioane de adolescente din lume să plăngă alături de Hazel și Angus în Sub aceeași stea (The Fault in Our Stars), dar divagăm deja. Nu pot să spun că mi-a întrecut așteptările, dar se simte mâna lui în spatele scriiturii pentru că siropoșeniile sunt ținute pe minim, adică efuziunile sentimentale sunt lăsate spre final după o porție generoasă de aventură și acțiune.

Ultima poveste, cea a lui Lauren Myracle intitulată în mod hazliu, dar potrivit Sfânta ocrotitoare a purceilor tratează două subiecte tipic adolescentine – dramele din care personajele par să/cred că nu o să își revină niciodată și ce faci atunci când ai dat-o grav în bară cu băiatul pe care îl iubești. Aparent există lumină la capătul tunelului, că doar nu e o carte pentru adulți, ci una pentru adolescenți, care se învârte în jurul Crăciunului și care, prin urmare, nu are voie să se termine altfel decât pe o notă optimistă.

Și de aceea vă recomand și vouă să o citiți în perioada aceasta, după ce vă vizitați cu toate rudele și toți prietenii și aveți nevoie de ceva lectură ușurică care să vă încălzească sufletele!

 • Plusuri

  Faptul că poveștile ne amintesc de lucrurile bune pe care le avem în viețile noastre și că ar trebui să le apreciem; Limbajul și comicul de situație.

 • Minusuri

  Clișeele tipice adolescenței cu toate dramele și exagerările aferente.

 • Recomandari

  Oricui își dorește o lectură ușurică pentru o după-amiază petrecută la gura sobei sau a laptopului cu colinde.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Shauki spune:

  Hazel și… Angus? :D

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro