bookblog.ro

Morţii vii

Scris de • 8 September 2009 • in categoria

Titlu: Morţii vii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2006
Traducere:
Numar pagini: 197
ISBN: 973-8060-82-6

(sau cumpără aici ediţia în limba engleză)

Sclavii plictisiţi

Motto: "Lăsaţi-vă intelectul, personalitatea şi imaginaţia la uşă şi, în schimb, lumea corporatistă va avea grijă de voi, cu condiţia să staţi cuminţi în banca voastră." (Corinne Maier)

David Bolchover este un englez care n-a prea fost pus la muncă - după propria mărturisire, a beneficiat vreo unsprezece luni de un salariu dolofan fără ca măcar să treacă pe la serviciu. Într-un final, a fost concediat - fără vreo legătură aparentă cu lipsa lui de activitate - plătindu-i-se şi o sumă compensatorie." Neplăcându-i situaţia şi având suficient umor, s-a apucat de scris Morţii vii - Rupţi de lume, duşi dintre noi: crudul adevăr despre viaţa de birou.

Cine sunt morţii vii? O specie de oameni pe care noi, românii, s-ar putea să nu o înţelegem din prima (eu, unul am avut dificultăţi destul de mari), obişnuiţi cum suntem cu imaginea unei multinaţionale în care totul şi toate (de la big boss până la femeia de serviciu şi automatul de cafea) duduie de muncă pentru propăşirea în numele progresului, imaginii companiei, teambuilding-urilor şi bugetului şefului. Adică cei pe care splendida limbă română îi numeşte ca fiind "tăietori de frunză la câini" sau, mai recent, "frecători de mentă"*. Care - şi aici e una din mizele tari ale cărţii lui Bolchover - sunt mulţi. Foarte mulţi. Şi asta o dovedesc statisticile, din care spicuim două dintre cele mai interesante :
[Citeşte mai mult pe secţiunea de Ştiinţe umaniste şi religie]

    Categorie: | Autor: | Editura:



    Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

    1. Cosmin spune:

      Felicitari pentru recenzii, Silviu :)

      raspunde

    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro