bookblog.ro

Natașa, bărbații și psihanalistul… Călătoria iubirii către sine

Scris de • 18 June 2015 • in categoria

Titlu: Natașa, bărbații și psihanalistul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 216
ISBN: 978-606-716-149-6
Cumpara cartea

Natașa, bărbații și psihanalistul este o carte chick lit și ceva mai mult... este o poveste modernă, a zilelor noastre, în care relațiile devin din ce în ce mai complicate și, poate, mai neînțelese. Natașa e un fel de Carrie Bradshaw a Bucureștiului, cu prietenele aferente și bărbații care, invariabil, dezamăgesc sau sunt părăsiți.

Natașa tocmai a încheiat o relație de șase ani și pornește în căutarea iubirii adevărate, luând cititorii într-o călătorie care poate contura viața unei tinere din Bucureștiul zilelor noastre. O călătorie spre dragoste care trece prin descoperirea de sine și redefinirea valorilor și reperelor unei tinere femei.

Despărțirea de Luca este punctul de plecare al cărții: Nu am trântit uși, nu ne-am reproșat nimic, finalul a venit firesc, ca o consecință de mult timp intuită. Finalurile dramatice se pot metamorfoza în începuturi, pe când despărțirile liniștite sunt ireversibile.

Cu această despărțire ireversibilă, Natașa deschide o nouă pagină a vieții pe care o va descifra cu ajutorul prietenelor de-o viață și a psihanalistului Damian, care devine, prin tăcerile lui, elementul de stabilitate în zbuciumul căutărilor și al nehotărârilor Natașei.

Bărbații care apar în carte respectă același tipar, mai mult sau mai puțin – căsătoriți sau cu prietene stabile, cu o aparentă doză de mister care se năruie la primele întrebări, frumoși, boemi, duplicitari sau lași de-a dreptul... Natașa sfârșește prin a fi dezamăgită de fiecare dată.

Povestea are o dinamică aparte și ne plimbă prin cluburile bucureștene, pe malul Dunării sau prin deșertul Sahara, împletindu-se, uneori, cu poezia sensibilă scrisă de autoare. Versurile Natașei punctează momente emoționale importante ale cărții.

Departe de un București al contrastelor, Natașa descoperă în mijlocul deșertului că nimic din ceea ce se întâmplă nu este rău, pentru că răul nu există, există doar calea către aflarea sîmburelui divin din tine... M-am pierdut în deșetul Saharei, înainte de a mă regăsi în necuprinderea lui... Căutasem iubirea atâta timp, când răspunsul era așa de simplu, iubirea era în mine și, căutând-o, mă îndepărtam de ea, fără a înțelege de ce...

O concluzie valabilă pentru mulți și multe dintre cei care caută, în fiecare zi, sensul călătoriilor personale...

 • Plusuri

  Stilul viu, sensibil și poetic al autoarei
  O poveste modernă despre dragoste și descoperirea de sine

 • Recomandari

  O lectură plăcută, de vacanță, în care veți descoperi frumusețea și profunzimea călătoriilor spre noi înșine

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Multumesc de trei ori, Raluca! M-am emotionat…

  raspunde

 2. Adi spune:

  O carte super!

  raspunde

 3. Iulian spune:

  Mi-a placut cartea. Poate ca barbatii au mult de invatat din aceasta carte. Succes!

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro