bookblog.ro

Nu mă răni, te rog!

Scris de • 30 July 2021 • in categoria

Titlu: Cum să facem față persoanelor toxice
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 240
ISBN: 978-606-33-3397-2

Dr. Tim Cantopher este un psihiatru din USA care a scris mai multe cărți pe teme extrem de interesante și utile cum ar fi tema depresiei, insomniei și a persoanelor toxice. Prin temele abordate de el ne oferă un set de „manuale”, dacă le putem spune astfel, de utilizare a unor situații sau persoane care ne fac rău. Dacă nu știai că există persoane toxice, tocmai afli că acele persoane care te fac să te simți rău, au de fapt mai mult decât o energie negativă, sunt toxice și asta fac zilnic, se hrănesc cu bucuria altora.

Având o mulțime de pacienți pe canapeaua din cabinet, Dr. Tim Cantopher a auzit povești pe care mulți dintre noi și-ar dorit să nu le audă niciodată. Însă, nu doar că nu le-a ținut pentru el, dar le-a pus într-o carte sub nume fictive pentru a ajuta alți oameni. Din experiențele pe care le-a avut, poveștile pe care le-a auzit, a adunat o mulțime de sfaturi pe care le-a organizat clar și concis într-o carte pe care îți va face plăcere să o citești.

Fie că te afli în concediu la mare, fie că lenevești pe canapea sau în pat, o lectură utilă și prietenoasă te poate ajuta să ieși din monotonie. Nu numai că vei ieși puțin din cotidian, dar ai o mulțime de lucruri de învățat din ea. Deși nu toți am avut părinți sau rude abuzive emoțional sau verbal, dar cu toții ne putem aminti de o persoană care a profitat de bunătatea noastră sau ne-a făcut să ne simțim cu adevărat inferiori și neputincioși. Aceste persoane care ne-au marcat în mod negativ sunt persoane de care nu avem nevoie în viața noastră pentru că nu fac altceva decât să ne sece de resurse, să ne facă să ne simțim inferiori și lipsiți de putere.

„Mai presus de orice, nu îți pierde timpul încercând să îl pedepseți pe autorul nefericirii tale. Pedepsele nu au niciun efect, poate doar în cazul celor care nu le merită. Persoana toxică pe care încerci să te răzbuni nu-și va învăța niciodată lecția, va privi eforturile tale ca pe o provocare.”

Din cartea „Cum să facem față persoanelor toxice” vei afla detalii despre comportamentul mai multor tipuri de persoane toxice pe care le poți întâlni în viața ta. În fiecare zi sau măcar, destul de des, ai parte de situații neplăcute pe care ți le aduc în față persoanele toxice. Aceste persoane toxice sunt foarte bine camuflate în persoane puternice și curajoas, astfel că uneori nu îți dai seama că fix mama, partenerul, prietena cea mai bună, sora, fratele, cumnatul sau soacra reprezintă persoanele cu care nu ai vrea să ai de-a face. Comportamentul lor este atât de bine gândit încât vei găsi singură motive să ierți, să nu iei în seamă, să treci peste, să te consideri supărăcioasă sau temătoare.

Cel mai mare atuu al unei persoane toxice este faptul că te poate face să te simți prost, rău, rănită și în același timp să dea vina pe tine spunând că doar tu ești responsabilă pentru comportamentul său. Adică dacă tu nu făceai x lucru, el/ea nu ar fi făcut y lucru. Lângă astfel de persoane te poți simți inferioară, mică și neînsemnată, vinovată, neajutorată, fără scăpare dintr-o anumită situație.

Acești oameni se află peste tot și cum „simt” că ești o persoană bună, calmă, căreia nu îi plac conflictele și discuțiile în contradictoriu, încep să își „întindă tentaculele” spre tine. Când încerci să te debarasezi sau îndepărtezi de o astfel de persoană începe să fie agresivă și lovește în tine cu putere. Toate persoanele toxice au o problemă atunci când încerci să fii pe cont propriu și vrei să ieși de sub influența lor. Uneori atacă doar pentru că nu vor să se simtă singure. Din propria neputință atacă alte persoane, dar nu vor lăsa niciodată ca alții să vadă cât de „slabi” sunt ei.

Cel mai important lucru pe care îl vei învăța din această carte este felul în care poți observa mai ușor persoanele toxice, dar mai ales, un lucru și mai important, faptul că vei putea să scapi de sub influența lor. Nu va fi ușor, nu se va face de pe o zi pe alta, dar este realizabil. Aceste persoane toxice nu te lasă să te dezvolți și vor să te țină mereu în umbra lor pentru a se folosi de tine într-un fel sau altul. Odată ce scapi din cursa lor vei putea face ceea ce vrei și îți vei trăi viața după bunul plac. Totul depinde de tine și citind această carte cu ton relaxat vei învăța extrem de multe lucruri într-un mod distractiv și în foarte puțin timp.

Aș fi vrut să o citesc mult mai devreme și poate aș fi devenit mai puternică și mai capabilă să parez loviturile. Exemplele ajută enorm, iar tonul prietenos și părintesc m-au făcut să accept mai ușor informațiile oferite, sfaturile, ideile și strategiile. O recomand din suflet!

  • Plusuri

    O carte extrem de bine structurată, plină de exemple și strategii, totul într-un limbaj simplu și prietenos.

  • Minusuri

    Aș fi vrut să insiste mai mult pe metode de respingere/parare a atacurilor persoanelor toxice.

  • Recomandari

    A se citi de pe șezlong cu un frappe lângă tine. Vei putea face planuri pentru când vei reveni la job, în viața de zi cu zi ;).

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro