bookblog.ro

Nunţile regale

Scris de • 11 June 2008 • in categoria

0Autor: Beatrice de Bourbon Siciles, Cyrille Boulay
Rating: Beatrice de Bourbon Siciles, Cyrille Boulay rating - recenzii carti
Editura: Pro Editură şi Tipografie

Beatrice de Bourbon Siciles, Cyrille Boulay - recenzie cartiDeşi ca femeie sunt nevoită să mă supun clişeului că toate femeile visează la ziua în care vor îmbrăca rochia de mireasă, nu acesta este motivul pentru care am ales să citesc această carte. M-a tentat mai ales ideea de a pătrunde în lumea nunţilor regale, de a afla detaliile picante, de a cunoaşte prinţesele îndrăgostite de prinţii lor moderni, de a afla cum se face nunta în "lumea" lor şi ce se petrece dincolo de strălucirea afişată.

Din acest punct de vedere cartea mi-a satisfăcut cu generozitate curiozitatea: informaţiile cu caracter istoric abundă şi sunt însoţite de numeroase fotografii de o calitate excepţională, care transformă şi cea mai sordidă informaţie istorică într-o incursiune realistică în intimitatea nunţilor regale ale secolului nostru.

Ce şochează?

Începând de la inelele de logodnă, la cadourile de nuntă şi până la banchetul de nuntă, totul este de o bogăţie ostentativă.
De exemplu, povestea de iubire tumultoasă dintre Eduard al VIII-lea al Angliei şi Wallis Simpson este încununată de inelul de logodnă dintr-un smarald dreptunghiular ce aparţinuse unui împărat mongol (deşi cu această bijuterie erau încălcate numeroase convenienţe) şi care poartă următoarea inscripţie "We are ours now 27 X 36".

Cadourile de logodnă şi de nuntă uimesc şi amuză în egală măsură, atât prin cheltuielile exorbitante făcute de familie şi prieteni, cât şi prin ideile uneori neinspirate care aduc în casa (palatul) tânărului cuplu cadouri cu o întrebuinţare ambiguă. De exemplu, prinţesa Astrid a primit de la tinerele belgiene o reproducere în zahăr a palatului unde locuia viitorul ei soţ, iar Felipe şi Letizia de Spania au primit cadou un piton lung de trei metri. Dar există totuşi şi cadouri care impresionează atât prin originalitate cât şi prin romantism: ediţii vechi şi rare din operele poeţilor favoriţi ai miresei, douăzeci de mii de trandafiri albi cultivaţi în Anzii Cordilieri, un serviciu de pahare de cristal de 800 de piese sau cadoul oferit de laponi - un "comse" (leagăn tradiţional, purtat pe spate de femeile din regiune).

Ce fascinează?

Bijuteriile, rochiile, florile, cadourile şi dragostea.
Veţi deveni martori la nunţi precum cele dintre Grace Kelly şi printul Rainier, dintre fostul rege Eduard al VIII-lea (care renunţă la tronul Marii Britanii pentru a se putea căsători din iubire) şi Wallis Simpson, dintre şahul Iranului, Mohammed Reza, şi Soraya sau dintre frumoasa prinţesă Diane de Franţa şi ducele Carol de Wurtemberg.

Veţi putea admira schiţele rochiilor de mireasă celebre sau poiectele de decoraţiuni pentru banchetul de nuntă, realizate în funcţie de anotimp.

Ce este practic?

Fiecare aspect tratat în carte este însoţit şi de o serie de sfaturi practice, menite să ajute pe cele care îşi plănuiesc propria nuntă. Chiar dacă nu princiară, chiar dacă nu beneficiază de bugetele ameţitoare care sunt investite în aceste evenimente regale, viitoarele mirese vor găsi în această carte sfaturi care să le ajute mai ales în privinţa etichetei şi eleganţei propriei nunţi.
De la sfaturi ce ţin de limbajul florilor (când şi de ce se folosesc în buchetul de mireasă flori de portocal, lăcrămioare sau iasomnie) şi forma buchetului de mireasă, la forma şi simbolistica pietrelor preţioase care împodobesc inelul de logodnă, la modul în care se compun invitaţiile de nuntă şi chiar până la tipurile şi clauzele unui contract prenupţial.

De ce te cucereşte?

Nunţile regale, carte-ghid, este o combinaţie inedită între o carte cu caracter istoric, un album de fotografii şi un ghid practic, amestecate exact în cantităţile care nu plictisesc cititorul şi îl determină să nu poată lăsa cartea din mână. Spunând povestea nunţilor care au şocat lumea prin opulenţă sau prin discreţie, Nunţile regale surprinde iubirea care acoperă de magie tradiţionalul obicei al nunţii.

Scrisă de Ana Maria Petriţan

Autor: | Editura:



Citeste cele 10 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. gia spune:

    suna foarte bine, si totusi, pentru o carte dedicata acestui subiect, specializata, doar 3 stelute? :) pe mine m-ai convins sa o citesc :) peste.. vreo 3 ani asa :)

    raspunde

  2. Lidia spune:

    Mi-as fi dorit sa citesc cartea aceasta inainte de a imbraca rochia de mireasa….:)Dar, cred eu, merita, oricum, sa fie citita!!

    raspunde

  3. emma spune:

    asa o carte nu merita un cent . timpul cu atat mai putin . nu imi vine sa cred ca asa un schrott ar cere publicul.
    sorry ! carte = 0 . pentru recenzie ?! te-ai straduit!

    raspunde

  4. Ioana spune:

    Daca ar fi fost scrisa de doi barbati, ar fi fost oare mai ironica?
    Oricum, sa te tot visezi printesa dupa asta… :)

    raspunde

  5. Raluca spune:

    Eu as citi-o acum, spre deosebire de Gia si nu pentru ca ma ‘ameninta’ vreo nunta, ci pentru ca mi se pare ca ingredientele despre care ai vorbit tu alcatuiesc o combinatie irezistibila :D . Ce nu ti-a placut la ea? Ma alatur Giei: de ce doar 3 stele?

    raspunde

  6. Lidia spune:

    emma, cand ai o opinie, vii si cu argumente in favoarea opiniei tale….de ce nu merita un cent? ai citit-o si ai ajuns la aceasta concluzie??

    raspunde

  7. Ama spune:

    @gia & raluca – la mine 3 stele e bine :) si nici nu am citit alte carti specializate sa o compar. in plus, nici eu nu am fost “amenintata” de vreo nunta si totusi tare bine mi-a prins :)

    @Lidia – sigur merita! :) macar pentru a visa cu ochii deschisi.

    @emma – mersi :)totusi s-ar putea sa gasesti si informatii interesante in ea :)

    @Ioana – nu cred! cred ca a fost scrisa intr-un ton foarte neutru. si da, te visezi numai printesa dupa aia :D

    raspunde

  8. Maria spune:

    De abia astept sa o citesc! Mie imi plac foarte mult nuntile, mai ales cele frumos organizate/fastuoase :D

    raspunde

  9. Ama spune:

    @ Maria – atunci asta e cartea ideala :)

    raspunde

  10. cristian sirb spune:

    Dacă îmi garantează cineva că poate fi folosită drept corset ori push-up, cumpăr şi eu cartea. Înscrieri la …

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si


    Warning: Undefined array key 0 in /home/bookblog/public_html/wp-content/themes/bookblog2.0/parts/single-recenzie-sidebar.php on line 6

Copyright ©2011 Bookblog.ro