bookblog.ro

O frumuseţe neconvenţională

Scris de • 24 July 2012 • in categoria

Titlu: Concubina din Shanghai
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 978-973-689-494-7

Ce şanse are o femeie să răzbată într-o lume a tiparelor de frumuseţe stabilite de sute de ani, mai ales când este săracă, fără părinţi şi înconjurată de ură? Cassia se confruntă încă din copilărie cu neajunsul de a fi „altfel”. Ea avea o înfăţişare neconvenţională, mai mult occidentală, cu picioare lungi şi forme apetisante, detalii care nu se încadrau în peisajul feminin shanghaiez, unde era apreciat chipul delicat şi trupul plăpând. Însă tocmai ghinionul de a nu se încadra într-un stereotip îi va deschide calea spre un destin spectaculos.

Este vândută drept slugă de către mătuşa ei doamnei Smarald, stăpână la Pavilionul Ducesei, un loc al plăcerilor locuit de curtezane, vizitat doar de bărbaţi de rang înalt. Cassia, fiindcă nu corespundea standardelor de frumuseţe chineze, rămâne o simplă servitoare, umilită şi pusă de cele mai multe ori la munci dificile.

Într-o zi însă, soarta ei se schimbă la 180 de grade. Face cunoştinţă cu stăpânul Chang, stăpânul suprem al Frăţiei Hong.

„Îi porunci Cassiei să facă un pas înainte şi să se înfăţişeze înaintea Stăpânului Chang:
- Uite cât de urâtă este. Are ochi prea mari, buze prea pronunţate, picioare prea lungi... e pur şi simplu prea înaltă.
Cu degetele aproape atingând pielea Cassiei, exclamă:
- Şi cel mai anapoda lucru sunt sânii ăştia mari! Mai urât de atât nici că se poate.”

Şi totuşi, tocmai aceste trăsături fizice „anormale” vor atrage atenţia şi interesul bărbatului. Cassia devine concubina acestuia, de care se îndrăgosteşte cu adevărat, iar el, la rândul lui, vede în ea o femeie deosebită, inteligentă şi răzvrătită, mult diferită faţă de altele.

De-a lungul timpului, Cassia învaţă să se folosească de puterea de seducţie pe care o emană prin toţi porii, în aşa fel încât să obţină ceea ce doreşte. Uneori iubeşte cu pasiune, alteori urăşte cu înverşunare. De fiecare dată se implică trup şi suflet şi se luptă să răzbată pe baza unui plan mereu bine pus la punct, doar de ea ştiut.

Cassia devine actriţă, însă îşi va folosi talentul nu atât pe scenă, cât mai ales în viaţa de zi cu zi. Bărbaţii devin căi de acces către ceea ce îşi doreşte, însă se ataşează de fiecare dată şi suferă crunt când este dezamăgită. Fire răzbunătoare şi pasională, va şti mereu cum să îşi ia revanşa.

Cassia va avea o fiică, Lily, care îi va semăna leit sau poate mai mult decât şi-ar fi dorit mama, dând dovadă de aceeaşi încăpăţânare în a aranja situaţiile doar cum îşi doreşte ea. Iar Lily va face un lucru atât de neaşteptat şi de nebunesc încât va da peste cap vieţile tuturor...

 • Plusuri

  Acţiune, personaje puternice, momente pasionale, introspecţie, răsturnări de situaţie, dramatism, iubire şi ură.

 • Recomandari

  În special iubitorilor de scriitori chinezi şi japonezi.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. CTL spune:

  De unde pot sa cumpar si eu cartea resepectiva?

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro