bookblog.ro

O nouă revoluție!

Scris de • 11 February 2012 • in categoria

Titlu: Tehnici de comunicare în social media
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 210
ISBN: 978-973-46-1972-6

Cartea lui Horea Bădău este un manual despre utilizarea social media dedicat celor care vor să-și ia avânt în această formă de comunicare cunoscând câteva reguli clare.

Volumul începe cu o abordare teoretică a ceea ce înseamnă social media și cum se diferențiază ea de alte moduri de comunicare. Apoi sunt dedicate ample capitole comunicării pe blog, Twitter și Facebook, în final fiind plasat un intens savurat de mine capitol despre strategia de PR în social media. Concluzia tuturor informațiilor adunate aici: social media reprezintă o nouă revoluție în comunicare!

Veți găsi în paginile acestei cărți sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți comunicarea și cum să atrageți cât mai multe persoane pe blogul sau contul vostru. Iar dacă doriți să ajungeți blogger de profesie, autorul vorbește și despre asta. Limbajul folosit este unul apropiat de cel recomandat în social media: simplu și direct, fără încurcături inutile (poate din acest motiv cartea are doar 210 pagini), făcându-se simțită o amprentă foarte personală.

Am fost încântată să descopăr că autorul nu pornește de la premisa că știm cu toții pașii de bază pentru a ne face un cont, a instala un program etc. Câteva pagini sunt dedicate exact acestui gen de activitate, iar totul este explicat clar, cu liniuță. Dacă pentru cei mai avansați în domeniu, aceste informații sunt redundante, ei pot sări peste ele și se pot delecta cu cele în care li se arată care sunt principiile după care poți obține mai mult decât simplă socializare cu prietenii de la contul tău de Twitter sau Facebook.

Tehnici de comunicare în social media oferă și o gamă variată de topuri: cele mai influente bloguri, cele mai influente persoane pe Twitter etc. Mai sunt prezentate foarte multe unelte de măsurare și moduri de a-ți îmbunătății comunicarea, dar și trucuri aflate prin experiență.

Puțină teorie este binevenită, spun eu, în acest vârtej de comunicare on-line care se dezvoltă cu o viteză amețitoare. Cartea de față poate fi privită ca un îndrumător și poți apela la ea atunci când vrei să găsești un progrămel care să fie util pentru contul tău.

 • Plusuri

  o bază teoretică foarte bine structurată, idei accesibile

 • Recomandari

  celor interesați de domeniul comunicării în general și de comunicarea în social media în special

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Gabriela spune:

  Excelent,abia astept sa gasesc cartea si s-o citesc ! Multumesc Andreea,Bookblog,va iubesc!

  raspunde

 2. Felicitari pentru recenzie. Cartea este intr-adevar interesanta.

  raspunde

 3. Paul spune:

  Cred ca este o carte folositoare celor care vor sa ajunga bloggeri de profesie si nu numai.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro