bookblog.ro

O poveste despre supraviețuire și loialitate

Scris de • 12 July 2021 • in categoria

Titlu: Soția Diplomatului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2021
Traducere:
Numar pagini: 378
ISBN: 978-606-33-7347-3

Așa cum există „comfort food” (felurile preferate de mâncare pe care le consumăm atunci când suntem stresați, triști sau plictisiți), eu cred că există și „comfort reading”. Pentru mine, cărțile lui Pam Jenoff sunt un astfel de comfort reading. Garantat voi găsi în cărțile ei povești minunate din prima jumătate a secolului trecut, personaje feminine (la care, cred, că toate aspirăm în secret) puternice, inteligente, curajoase și care mai mereu trăiesc o poveste de dragoste interzisă. Totul pe fundalul celui de-al Doilea Război Mondial sau a altor evenimente majore care au zguduit secolul trecut și care oferă detalii istorice frumos conturate.

Soția Diplomatului face parte dintr-o serie (Iubita Comandantului, Povestea unui orfan – traduse deja în limba română, dar și The Ambassador’s Daughter, The Officer’s Lover, The Winter Guest, The Last Embrace, A Hidden Affair, The Woman with the blue star etc.) de romane istorice care aduc în fața cititorilor nu numai povești minunate, dar și o cercetare minuțioasă a epocii și un stil narativ vizual care te face să trăiești întâmplările alături de personaje. Genul de cărți pe care fie le citești dintr-o suflare, fie le drămuiești pentru a păstra un pic mai mult suspansul și misterul. Probabil, fiecare cititor are o relație personală cu cărțile și e fascinant de observat comportamentul pe care îl avem în fața unei cărți care ne place.

Pam Jenoff are, însă, o poveste de viață cel puțin la fel de interesantă ca acelea ale personajelor pe care le creează. Înainte de a deveni o scriitoare de succes, Pam Jenoff a lucrat la Pentagon, și apoi, ca diplomat în cadrul Departamentului de Stat American, specializată în Holocaustul polonez. Aceste experiențe profesionale au ajutat-o, fără îndoială, să construiască povești care au foarte multă credibilitate.

Personajul principal al romanului Soția Diplomatului este Marta Nederman, o supraviețuitoare a lagărului nazist de la Dachau, eliberată de un soldat american de care se îndrăgostește. Dar planurile lor de viitor sunt distruse de un accident aviatic, iar Marta încearcă să depășească traumele trecutului, căsătorindu-se cu Simon, un diplomat britanic care pare dispus să îi ofere o viață de familie cel puțin stabilă, dacă nu fericită. Nu voi dezvălui mai multe detalii ale poveștii, pentru a vă lăsa plăcerea lecturii și a descoperirii.

Soția Diplomatului este cartea perfectă pentru această vară, în care se pare că vom putea să ne diversificăm experiența lecturii și în alte locuri decât propriile case 😊

  • Plusuri

    Cercetarea istorică amănunțită a unei perioade din secolul trecut care conferă credibilitate și autenticitate poveștii.
    Personaje complexe, puternice și profund umane prin experiențele lor.

  • Recomandari

    O poveste frumoasă despre iubire, loialitate, speranță și supraviețuire.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro