bookblog.ro

Organizarea evenimentelor

Scris de • 27 June 2008 • in categoria

0Autor: Stephan Schafer-Mehdi
Rating: Organizarea evenimentelor - recenzii carti
Editura: All

Organizarea evenimentelor - recenzie carti

Un neamţ despre organizare

Mi-am zis că trebuie să fie interesant. Nu ştiam prea multe lucruri despre cum se organizează un eveniment în Germania, însă intotdeuna mi-am imaginat că lucrurile stau complet diferit faţă de România. Germanii mi se par mult mai precişi, mai atenţi la detalii şi, mai ales, mai punctuali decât noi. Bine, acum ca să fiu rău, cred că majoritatea popoarelor stau mai bine decât noi la capitolul punctualitate. Îmi aduc aminte cu greu de un eveniment care să fi început la ora anunţată, din cele la care am participat.

Înainte ca bookblog să organizeze întâlnirile Schimb de Cărţi, dezbateri sau BookTalks, aveam foarte puţină experienţă cu astfel de evenimente. Ea se baza în special pe numeroasele conferinţe şi workshop-uri la care participasem făcând parte din public sau ca speaker. Şi dacă este un lucru pe care Schafer-Mehdi nu îl spune în Organizarea evenimentelor, acela e legat de utilitatea participării la evenimentele organizate de alţii, înainte de a organiza tu unul.

"Organizarea evenimentelor" e o carte-manual

Are foarte multe scheme, unele geniale, altele de bun-simţ, informaţia este foarte bine structurată iar conţinutul e organizat astfel încât să te poţi întoarce oricând la capitolul care te interesează. E o carte de nici 200 de pagini, însă suficient de densă pentru a nu se citi uşor şi a îţi propune să o reciteşti la un moment dat.

Mie mi s-ar părea extrem de util ca înainte de a organiza un eveniment să trec din nou prin toată cartea, pentru a îmi da seama dacă nu cumva am omis ceva. Iar din acest punct de vedere neamţul a făcut o treabă foarte bună, pentru că există mai multe liste de verificare şi scheme cu ajutorul cărora să te poţi asigura că ai trecut prin toate fazele organizării unui event.

De reţinut este faptul că Organizarea evenimentelor îşi propune să trateze în special evenimente de marketing, deşi informaţiile găsite acolo vor fi în mod cert de folos oricui. Pentru cei care au încă dubii, un eveniment de marketing înseamnă un eveniment care are de atins nişte obiective. Obiectivele pot fi de genul "să informăm oamenii în legătură cu..." sau "să creştem fidelitatea clienţilor...". Sigur, putem înlocui "clienţii" cu orice alt grup ţintă şi putem considera "creştere a fidelităţii" şi un eveniment la care vrem ca oamenii să se simtă bine; fiindcă asta îi apropie mai mult de noi, cei care le-am creat contextul în care să se poată simţi bine.

Un ultim aspect pe care voiam să îl menţionez este volumul de detalii pe care le da autorul. Pe mine m-a impresionat, de exemplu, cât de complex este capitolul despre iluminarea unui astfel de event. Schafer-Mehdi ia la rând toate tipurile de lumini şi reflectoare ce pot fi folosite, explicând în ce condiţii este bun fiecare. La fel şi în cazul sunetului, şi al cateringului. Poate singurul neajuns al cărţii este faptul că se fac recomandări de firme (de sonorizare, de catering etc) cu care autorul a lucrat, însă aceste firme sunt, aţi ghicit, nemţeşti. Deci oricât de lăudabilă e iniţiativa, pe noi nu ne prea ajută. În rest, e o carte esenţială în primul rând pentru cei care vor să îşi formeze o imagine completă despre ce înseamnă organizarea unui eveniment. Organizarea evenimentelor face parte dintr-o colecţie nouă a editurii care mai cuprinde cateva cărţi ce par interesante. Dar despre asta citiţi zilele urmatoare. :)

Scrisă de Andrei Roşca

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 13 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. gia spune:

  si totusi nu te-a impresionat foarte tare? :) crezi ca sunt chiar utile scheme lui sau trebuie sa te lovesti de toate problemele care apar in organizare pentru a invata?
  oricum, regula de aur, sa ai totul gata cu o saptamana inainte :)

  raspunde

 2. Andrei Rosca spune:

  Nu, nu m-a impresionat. E o carte bunicica, merita citita, dar atat.

  raspunde

 3. Andrei Rosca spune:

  iar schemele sunt utile. cred ca in organizarea evenimentelor trebuie sa stii si teorie, ca sa nu scapi lucruri din vedere, insa e absoluta necesara si experienta; asta daca vrei sa faci ceva cu adevarat remarcabil.

  raspunde

 4. Ovidiu Miron spune:

  Pare o carte interesanta.

  Cam peste tot e necesara imbinarea teoriei cu practica. Oricum, cartile aduc in viata noastra acea experienta unica pe care uneori nu o poti trai altfel.

  raspunde

 5. oaanaa spune:

  mersi de recomandare, sunt curioasa de carte. La carturesti nu o au inca. Poti sa imi recomanzi si alte carti in domeniul organizarii de evenimente?

  raspunde

 6. Andrei Rosca spune:

  oannaa: inca n-am gasit alte carti pe tema asta care sa merite recomandate; ce-i drept, nici nu am citit foarte multe.

  raspunde

 7. Radu spune:

  Aveti idee unde se poate gasi o carte despre ce inseamna organizarea unui eveniment?
  Una care sa merite a fi recomandata, ca din cate am inteles aceasta e buna de citit si atat :)

  raspunde

 8. Liviu Fratila spune:

  Buna, rea…este prima carte care trateaza evenimentele separat. De ex. eu am ales pt. dizertatie o tema legata de evenimentele speciale si nu am gasit pana acum nicio carte in lb. romana pe acest domeniu. Ar fi cate ceva dar in engleza si de obicei capitole/articole/mici pdf-uri nu carti propriu-zise.
  Felicitari celor de la editura ALL pt. pionerat in carte romaneasca de evenimente!

  raspunde

 9. Alina spune:

  Desi aceasta carte are doar o strucura simpla,este un punct de inceput in ceea ce inseamna Organizarea Evenimentelor in Romania.Am realizat in 2012 Licenta in acest domeniu si am avut mari batai de cap in ceea ce priveste identificarea bibliografiei.Desi aparent un subiect simplu,literatura in domeniu este redusa.In opozitie literatura engleza abunda cu informatii reale din acest domeniu.In Romania exista 4-5 carti care intr-adevar dezbat acest subiect ,insa si identificarea acestora ia ceva timp.Imi amintesc ca am petrecut ceva timp in biblioteca si online in procesul de cercetare.
  Ca si concluzie,carte este buna,insa nu perfecta daca intentionezi sa o folosesti drept referinta in realizarea licentei.O licenta necesita o ampla structura de informatii si cum am mentionat la inceput ,aceasta carte e buna dar nu suficienta.

  raspunde

 10. ana spune:

  Si eu am ca tema de licenta managementul evenimentelor si indicatori de performanta… ma puteti ajuta cu bibliografia, fetele care au avut pe organizare evenimente licenta?Multumesc

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro