bookblog.ro

PitiClic explorator în lumea animalelor

Scris de • 27 February 2010 • in categoria

0Explorator  recenzie
Autor: -
Rating: Explorator rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 4-7 ani
ISBN: 978-973-8918-44-3


Cu PitiClic în savană, în pădurea tropicală sau în ţinuturile îngheţate

PitiClic e mare explorator. De când ne jucăm cu el am ajuns în tot felul de locuri, inclusiv pe planetele din jurul Pământului. De data aceasta ne întoarcem la punctul de plecare şi încercăm să înţelegem mai bine planeta noastră şi animalele care o populează.

Găsim pe acest CD specii din savana africană, din ţinuturile îndepărtate şi îngheţate sau din pădurea tropicală. Învăţăm de asemenea care animale sunt carnivore şi care erbivore - şi le hrănim corespunzător. Aflăm că fiecare animal este special şi reuşim să îl descoperim după trăsăturile sale caracteristice sau după umbra sa. Ba mai mult, putem să refacem imagini din bucăţi, să reconstruim fotografii rupte sau să fim lăudaţi pentru succesul în realizarea unui puzzle cu o imagine complexă.

Iar cunoştinţele dobândite nu se limitează doar la recunoaşterea speciilor de animale. Avem aici şi alte jocuri specifice vârstei: orientarea printr-un labirint, gruparea în familii sau categorii, adunări, scăderi, exerciţii de atenţie, uneşte punctele şi colorează - cu observaţia că deşi avem multe nuanţe la dispoziţie, desenele nu sunt atât de bogate în opţiuni, limitându-te la uneori la două culori.

CD-ul se adresează copiilor între 3 şi 7 ani, dar eu l-aş recomanda mai ales copiilor între 3 şi 5 ani. Exerciţiile nu cer multă rapiditate, au explicaţii la fiecare pas, fiind uşor accesibile vârstei mai mici. PitiClic îi va obişnui astfel pe copii cu operaţiuni simple - care să nu uităm, lor li se par complexe - deschizând apetitul pentru cunoaşterea lumii prin joc. Diploma, marele trofeu, se obţine numai la finalizarea tuturor probelor, ceea ce va încuraja piticul să nu se lase până când nu parcurge toate jocurile. Încercaţi aşadar să îi acordaţi timpul necesar pentru a se simţi învingător şi nu-l lăsaţi să înceapă jocul dacă e ora de culcare!

PitiClic explorator în lumea animalelor este un prim pas în fascinanta lume a vieţuitoarelor pe care nu le întâlnim în viaţa de zi cu zi, pe care copilul vostru le va descoperi cu plăcere şi despre care, cu siguranţă, va dori apoi să afle mai multe.

Scris de Roxana Farca

Categorie: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro