bookblog.ro

PitiClic îşi alege o meserie

Scris de • 19 February 2010 • in categoria

0Micul intreprinzator  recenzie
Autor: -
Subtitlu: Micul întreprinzător
Rating: Micul intreprinzator rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 5-8 ani


Într-un univers al butoanelor, PitiClic aduce un strop de culoare în calculatoarele celor mai mici prin jocuri educative, menite să îi îndemne pe copii la visare, într-o lume condusă de ei, în care pot fi pictori, medici, poştaşi, tâmplari, croitori, constructori sau bucătari.

Cei mici au ocazia de a descoperi noi domenii sau poate chiar de a intra în lumea părinţilor, înţelegând astfel ce fac ei atunci când sunt plecaţi la serviciu. Meseriile sunt prezentate într-un mod amuzant, dar au ca scop dezvoltarea intelectuală a copilului. Îi pun imaginaţia la încercare, verifică simţul artistic şi pe cel estetic, spiritul de observaţie şi chiar îi dezvoltă memoria. Printre picături, PitiClic strecoară jocuri matematice şi de atenţie.

PitiClic este tot timpul alături de copii, explicându-le regulile jocului şi felicitându-i când procedează corect. Ca un prieten de nădejde, le atrage atenţia când greşesc şi îi încurajează.

CD-ul se arată a fi un ajutor foarte util celor care sunt la începutul drumului şi vor să aleagă ce le stârneşte cel mai mult interesul. Urmărind programa şcolară, PitiClic este mereu în pas cu nevoile piticilor. Atenţia micului prieten virtual cade şi pe cultura generală a mini-întreprinzătorilor, învăţându-i cum să determine vârsta unui copac, sau numele multor intrumente medicale. Astfel, ei vor trăi într-un orăşel în care cunosc tot, de la ce e nou în materie de modă la câţi ani are pădurea de la periferie.

Doresc să vă adresez o întrebare, dragi părinţi : Ce v-a făcut să urmaţi cariera de acum? Vă întreb asta pentru că, mai presus de toate, acesta este scopul lui PitiClic: de a da copiilor un motiv pentru a urma o anumită carieră. Poate peste ani vom auzi de medici iscusiţi, bucătari renumiţi, pictori celebri, care vor spune : "Totul a început cu un joc! ".

Scris de Antonia Niţă

Categorie: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro