bookblog.ro

Pledoarie pentru succes

Scris de • 27 October 2017 • in categoria ,

Titlu: Sparge tiparele
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 93
ISBN: 978-606-722-236-4
Cumpara cartea

Cartea lui Seth Godin te face să înțelegi cu adevărat cuvintele: „esențele tari se țin în sticluțe mici”. Este un manifest de 93 de pagini despre modul în care ne formăm obiceiuri și despre importanța identificării și fructificării oportunităților.

Seth Godin este unul dintre cei mai cunoscuți autori americani de cărți de business și are o istorie de viață cel puțin la fel de interesantă ca și cărțile sale. Este licențiat în știința calculatoarelor și în filozofie. A fondat una din primele companii de marketing online, Yoyodyne, pe care a vândut-o către Yahoo! în 1998, și a devenit vice-președinte al departamentului de permission marketing (marketingul permisiunii) al Yahoo. Godin promovează trei mesaje principale în cărțile sale; primul: sfârșitul complexului TV-industrial, lucru ce înseamnă că vânzătorii nu mai au puterea de a controla atenția oricui, oricând vor, al doilea: într-o piață în care consumatorii au mai multă putere, vânzătorii trebuie să arate mai mult respect; asta înseamnă fără corespondență nesolicitată, fără înșelătorii și o orientare spre împlinirea promisiunilor. În cele din urmă, Godin afirmă că singurul mod de a răspândi un mesaj este ca ideea acestuia să-și câștige atributul de „remarcabil”.

În „Sparge tiparele”, Godin pornește de la ideea că „lumea se schimbă prea repede. Fără un dram de inițiativă, tot ce-ți rămâne de făcut este să reacționezi pasiv la ce se întâmplă în jurul tău. Fără abilitatea de a porni ceva și de a experimenta, ești pur și simplu captiv, nu ai nicio direcție și aștepți să te împingă cineva de la spate. Câștigătorii au transformat inițiativa într-o pasiune și într-o profesie”. Astfel, autorul ne propune șapte imperative care să ne ajute să începem un proiect, să inițiem o idee, să facem ceva cu viața noastră în mod activ și productiv. Am să vă las plăcerea să le descoperiți, citind cartea lui Godin, dar am să menționez aici trei care mi-au atras atenția în mod special:

Primul imperativ este să fii conștient – de ceea ce se întâmplă pe piață, de oportunități, de ceea ce ești.

Al doilea imperativ este să fii educat, ca să înțelegi ceea ce se petrece în jurul tău.

Al patrulea imperativ este să fii consecvent, în așa fel încât sistemul în care acționezi să știe la ce să se aștepte.

Cartea lui Godin se citește ușor și acționează ca o gură de aer proaspăt atunci când te simți demotivat, descurajat sau, poate, doar plictisit. Îți dă energie să te apuci de treabă....doar și pentru asta și merită să o citești.

  • Plusuri

    Limbajul accesibil și stilul alert al lui Godin face din „Sparge tiparele” o carte ușor de parcurs și o lectură plăcută.

  • Recomandari

    „Sparge tiparele” nu este doar încă o carte despre succesul de tip american, ci este o pledoarie puternică pentru folosirea energiilor creatoare și a inițiativelor care aduc succesul.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro