bookblog.ro

Povești de dragoste și trafic de droguri (pe holurile școlii)

Scris de • 6 December 2012 • in categoria

Titlu: Legile atracției
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 384
ISBN: 978-973-102-539-1
Cumpara cartea

După primul volum al seriei „Chimie perfectă” – draguț, însă destul de previzibil și incărcat de clișee de la prima pană la ultima pagină, nu știam la ce să mă aștept de la cea de-a doua carte, „Legile atracției” . Așa că am fost încântată să descopăr o poveste în care personajele te intrigă, nu știi la ce să te aștepți din partea lor și nici nu ai o idee clară asupra modului în care vor decurge lucrurile. Desigur, contrucțiile stereotipice nu lipsesc total, insă nici nu deranjează.

Cumpără titlul în engleză

Îl cunoaștem pe Carlos, un bad boy nu tocmai tipic. Dacă Alex, fratele său și personaj principal al primului volum era exact genul de băiat rău pe care te aștepți sa îl descoperi într-o astfel de poveste, altfel stau lucrurile in privința lui Carlos. Acțiunile sale ilegale nu au mereu o motivație nobilă, este mulțumit cu un stil de viața periculos și, mai mult, nu își dorește absolut deloc șansa la salvare care îi este oferită. Refuză ajutorul, îi rănește intenționat pe cei din jur și face tot posibilul sa se reîntoarcă la viața sa dinainte.

Kiara, eroina romanului este și ea total diferită de protagonista primului volum. Ea nu este nici pe departe fata populară, preocupată doar de reputația sa și de modul în care este vazută de cei din jur. Iar relația cu Carlos nu o transformă într-o Cenușăreasă modernă pentru simplul fapt că ea nu se schimbă deloc, ci își păstrează personalitatea și stilul dinainte.

Am rămas cu senzația ca nici până la finalul poveștii nu am reușit să îi cunosc în totalitate pe cei doi protagoniști. Înca au mai rămas aspecte neclare, înca își mai pastreaza o parte misterioasa, încă reușesc să te facă să fii curios cu privire la ei. Ceea ce mi se pare minunat, pentru că în multe romane contemporane ajungi să cunoști personajele centrale atât de bine încât reacțiile acestora devin previzibile și nu te mai surprind cu nimic.

Relația celor doi evoluează de la dispreț la complicitate, apoi prietenie și într-un final, la iubire. Dar fazele relației se amestecă, se suprapun, dând naștere unui stil alert și unui fir narativ pe care nu îl banuiești. Acesta, combinat cu conflictele și situațiile primejdioase prin care trece Carlos reprezintă garanția unei lecturi ce te va menține curios de la primele pâna la ultimele rânduri.

Personajele secundare au un rol aproape la fel de important ca protagoniștii. Alex si Brittany – personajele principale ale primului volum al seriei, parinții Kiarei și fratele acesteia și doi profesori de la școala sunt cei care remodeleaza caracterul lui Carlos, lucrând împreună la schimbarea lui și a viitorului său. Dacă primul volum, „Chimie perfectă”, are ca îndemn principal asumarea unor riscuri si renunțarea la idei preconcepute, cartea a doua, „Legile atracției”, oferă printre rânduri un sfat diferit: acela de a oferi uneori încrederea ta altora si de a te lăsa în grija lor atunci când nu reușești să mai faci față singur unor momente dificile. Pentru că uneori, doar cei din jur te pot salva, oricât de mare ar fi orgoliul tău și oricât de înverșunat ai refuza în primă fază ajutorul lor.

  • Plusuri

    La fel ca în cazul primei carți a seriei, autoarea oferă și de data aceasta un final fericit care te lasă cu zâmbetul pe buze. Dar nu unul de genul „Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” ci unul complet, care îți prezintă o imagine mai amplă și mai detaliată asupra viitorului de care au avut parte protagoniștii.

  • Minusuri

    În ciuda faptului că este amuzantă și îndeajuns de captivantă, încât să nu te lase deloc să te plictisești, povestea rămâne totuși simplă, fară nuanțe subtile sau sensuri profunde, cu câteva scene clișeice și un fir narativ care nu te aruncă într-un suspans de nesuportat.

  • Recomandari

    Oricui își dorește să citească o poveste de dragoste relaxantă, de weekend, cu o evoluție similară unor scenarii de film des întâlnite. Scenarii ce îmbină iubirea adolescentină cu tranzacțiile de droguri, găștile de cartier, șantajul și o echipă întreagă de oameni dispuși să riște orice pentru a salva un personaj care, cel puțin pentru o perioadă de timp, nu își dorește să fie salvat.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro