bookblog.ro

Prinţese date uitării sau necunoscute

Scris de • 28 August 2009 • in categoria

0Printese recenzie
Autori: Phillipe Lechermeier, Rébecca Dautremer
Rating: Printese rating - recenzii carti
Editura: Vellant
Anul apariţiei: 2008
Traducător: Şerban Foarţă
91 pagini
ISBN: 978-973-88392-1-2

Cumpără cartea

Nu sunt o prinţesă, prin urmare, cuvîntul meu nu e lege, dar dacă nu v-aţi delectat cu această carte încă, e imperios să o căutaţi şi să o citiţi. Este un obiect de artă, de ilustraţiile detaliate n-o să vă puteţi sătura, iar versurile potrivite lor, ce să mai spun - sunt un deliciu! De citit pe nerăsuflate întîi, iar apoi cu migală (şi uneori cu lupa, fiindcă scrisul din unele ilustraţii învinge şi cea mai ageră privire).

Acest îndreptar cu şi pentru prinţese provoacă, la copiii la care ajunge, mult mai mult imaginaţia faţă de industria prinţeselor Barbie şi a altor zîne de carton. Făcînd referire şi la personaje celebre, precum Albă-ca-Zăpadă sau Cenuşăreasa, cartea aduce eventualilor privitori/cititori mai mici o suită de prinţese, care mai de care mai mofturoase, mai delicate şi mai diafane (cu cîteva excepţii gurmande, războinice sau de-a dreptul rele). Cartea prezintă şi un ghid prin lumea prinţeselor, fantezist, cu un umor fin: este o călătorie fastuoasă printre ideile generale despre prinţese, la care se adaugă cîteva mai neobişnuite.

Să vă spun despre Prinţesa de Crapaudine, cea care sărută broscoi după broscoi, în speranţa că va găsi prinţul mult aşteptat. Sau mai bine despre Pitipitipythia, o ghicitoare "cam încurcă-lume", care mai dă greş cu prezicerile ei. Sau despre călătoriile prinţeselor, despre otrăvurile lor, despre grădinile secrete...greu de ales, din toată cartea, o singură prinţesă fără a le nedreptăţi pe celelalte, la fel de atrăgătoare şi amuzante.

Chiar înainte de a ajunge la testul final (ce fel de prinţesă eşti? ai grijă că poţi fi şi pseudoprinţesă, caz în care "te vei preface în dihor nedemn, în miau-miorlau solemn de Guatemala sau, la alegere, -ntr-un cal de lemn"), vă puteţi da seama că e ceva cu prinţesele astea. Seamănă uneori, în trecere, cu fete, domnişoare şi doamne întîlnite în viaţa reală, fie ele obsedate de gramatică sau de rochiile fru-fru sau vrăjitoare întunecate.

Nu-i uşor de trăit viaţa reală, dar nici cea a prinţeselor nu e doar un basm: de la căpcăuni care le gătesc cartea de reţete cu prinţese pînă la complicata educaţie de prinţesă, de la otrăvurile şi invidiile strecurate subtil pînă la nefericirile lor mai mici sau mai mari, nu-i uşoară viaţa de prinţesă.

Iar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre aceste făpturi, pe care le întîlnim uneori chiar în plină zi obişnuită, carta despre Prinţese vă poate spune istorioarele lor. Sunt portrete în versuri frumoase, amuzante, emoţionante şi ilustraţii fabuloase. Prinţese date uitării sau necunoscute este o carte ce ar putea însenina pînă şi cea mai teribilă zi.

Scris de
Mihaela Butnaru

Cumpără cartea

Categorie: | Editura:Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Dulce si plina de miresme. Asa mi-a ramas intiparita cartea despre care vorbesti. Iar acum am stat sa imi amintesc ce printesa sunt eu (conform cartii bineinteles)… Printesa-Pupi-Dulci :D. Voi ce printese sunteti?

  raspunde

 2. oana spune:

  delicioasa carte, fabuloase printesele.. one of my favourites

  testul pentru printese e si aici: http://atelier.liternet.ro/articol/5190/Serban-Foarta/Test-pentru-printese.html

  enjoy!

  raspunde

 3. hpv spune:

  interesant :P cititul e o buna metoda de a te bine dispune :P voi cauta si eu cartea in librarii :)

  raspunde

 4. @Stefania_scrie: Eee, Pupidulce, îmi pare bine să te cunosc :)
  @oana:a devenit şi una dintre favoritele mele.
  @hpv: să treci să ne spui cum ţi-a plăcut.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro