bookblog.ro

Răpiri, droguri și… regăsire

Scris de • 2 February 2014 • in categoria

Titlu: După șapte ani
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-973-724-723-0
Cumpara cartea

Poate că, dacă aș fi citit romanul După șapte ani în altă perioadă, nu mi-ar fi plăcut atât de mult. Însă parcurgându-l după ce tocmai citisem două romane clasice, acest thriller a fost exact genul de lectură ușoară și relaxantă de care aveam nevoie.

Guillaume Musso m-a impresionat în mod plăcut cu romanul Fata de hârtie și chiar eram curioasă să descopăr dacă alte cărți scrise de el sunt la fel de surprinzătoare. Deși majoritatea recenziilor romanului După șapte ani nu sunt la fel de entuziaste ca cele referitoare la Fata de hârtie, personal, am găsit acest thriller la fel de captivant.

În centrul atenției se află o familie în cadrul căreia a avut loc o ruptură: Nikki și Sebastian, divorțați de șapte ani și gemenii lor adolescenți, Jeremy și Camille. În prezent, Nikki îl crește pe Jeremy, iar Sebastian pe Camille. Diferențele între cele două familii nu ar putea fi mai mari: Nikki și Jeremy sunt spirite libere, conducându-și viața după impuls și dând greș de nenumărate ori, în timp ce faimosul lutier Sebastian și fiica lui sunt organizați, prudenți, cu un nivel de cultură impresionant, pasiuni tipice clasei superioare și o viață planificată în cele mai mici detalii.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Totul este dat peste cap în momentul în care Jeremy dispare, iar indiciile sugerează că a fost răpit. Sebastian și Nikki sunt forțați să își unească forțele pentru a-l căuta și să treacă peste toate neînțelegerile din trecut și prezent. Alergătura lor dintr-un colț în altul al lumii nu pare să conducă însă la vreun rezultat, iar lucrurile se agravează în momentul în care și Camille dispare. Situația în care se află protagoniștii este cu atât mai complicată din cauza faptului că sunt acuzați de crimă și alte infracțiuni, iar poliția îi vânează fără încetare.

La un moment dat, începe să fie evident modul în care a debutat toată povestea. Mi s-a părut că autorul oferă prea multe indicii cititorului și că adevărul ar fi avut un impact mai mare dacă ar fi fost dezvăluit mai târziu. Însă exact așa cum remarcă și unul dintre protagoniști, aflarea adevărului nu explică și restul poveștii, iar secretele și perioada critică încă nu s-au încheiat. Mai mult, suspansul crește abia acum la cote maxime, pentru că primejdiile capătă din acest moment o imagine foarte clară și înspăimântătoare.

5

Ceea ce nu mi-a plăcut a fost finalul mult prea grăbit. Sigur, avem un happy end, însă privind logic lucrurile, putem presupune că până să ajungă la acesta, personajele au avut de trecut prin niște lucruri destul de incomode. Este vorba totuși de niște acuzații de crimă și fugă de la locul faptei - ambele reale, iar dezvăluirile făcute probabil în fața poliției privind ceea ce s-a petrecut cu adevărat ar duce în mod sigur la o anchetă extrem de serioasă. Să nu mai pomenim de furt, implicare indirectă în trafic de droguri, moartea unui om al legii etc. Cu toții vrem finaluri fericite, însă în acest caz, oferirea acestuia fără a se menționa nici măcar un rezumat a ceea ce s-a petrecut în intervalul scurs de la întâmplările povestite până atunci, răpesc din realismul cărții. La fel de dezamăgită am fost și de faptul că unele personaje secundare extrem de importante de-a lungul cărții sunt uitate complet la sfârșit. Însă per ansamblu, chiar și cu aceste câteva minusuri, romanul După șapte ani rămâne o lectură plăcută, relaxantă, perfectă într-o zi în care tot ce îți dorești este o poveste frumoasă, antrenantă, care să îți trezească interesul de la primele pagini.

  • Plusuri

    Răsturnările de situație neașteptate și ritmul alert al poveștii.

  • Minusuri

    Prea multe aspecte importante sunt tratate superficial.

  • Recomandari

    Celor care își doresc o lectură captivantă, dar ușurică în același timp.

Categorie: | Autor: | Editura:



Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. ioana spune:

    si mie mi-a placut mult, desi finalul nu prea m-a surprins…

    raspunde

  2. roxtao spune:

    Nici pe mine nu m-a surprins partea cu cine a organizat rapirea. De asta si spuneam in recenzie ca parca prea repede au fost introduse indiciile, as fi preferat sa aflu mai tarziu. Insa continuarea, legatura cu drogurile si modul in care s-a ajuns la o situatie atat de grava, asta da, mi s-a parut neasteptat :)

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro