bookblog.ro

Relaxarea prin culoare

Scris de • 25 May 2016 • in categoria

Titlu: Grădina botanică din Kew
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Numar pagini: 96
ISBN: 978-606-33-0267-1
Cumpara cartea

Lumea cărților cunoaște de ceva timp un nou trend, și anume... cărțile de colorat pentru adulți. Parcă îmi aduc aminte vag că văzusem la un moment dat prin librării o carte numită „Grădina secretă”. Ulterior, a fost o adevărată explozie de cărți de colorat. Probabil că succesul apariției în cauză a fost atât de mare, încât editurile au început să scoată la lumină multe astfel de minunății.

fradi 1

Eu am descoperit cartea Grădina botanică din Kew de la editura Litera. Am zis că nu trebuie să las trendul ăsta interesant să treacă pe lângă mine fără să văd despre ce e vorba.

Pot să spun că e greu până începi. Adică nu prea găsești timpul necesar, fiindcă seara încă ești dependent de serialele tale. Sau tot amâni să îți cumperi creioane colorate.

Dar din momentul în care ai început și îți privești primele elemente colorate, realizezi că este chiar plăcut. Ulterior, prima pagină colorată te bucură atât de tare, încât o arăți râzând ca un copil prietenilor care vin în vizită.

gradi 2

Acum se pune întrebarea:

De ce o carte de colorat pentru adulți?

Și aș avea niște potențiale răspunsuri.

  • Pentru că toți ne dorim să mai scoatem la lumină și sufletul de copil din noi
  • Pentru că, adulți fiind, avem nevoie de momente de relaxare
  • Pentru că ne place frumosul
  • Pentru că ne simțim bine atunci când noi ajutăm la crearea a ceva frumos, deosebit
  • Pentru că tuturor ne place culoarea, așa am fost creați, ne înveselește, ne dă energie

Eu aș mai avea un motiv, care cel puțin în cazul meu se aplică. Și anume, îmi place foarte mult ideea de imagine, grafică, desene. Dar am crescut cu ideea că nu am talent și că ai nevoie neapărat de talent la desen ca să poți crea ceva frumos.

gradi 3

Deși ulterior am aflat faptul că nimeni nu se naște desenând perfect. Totul ține de pasiune și exercițiu. Mai ales de mult exercițiu. În funcție de cât timp aloci acestei pasiuni, se văd și rezultatele. Iar pentru a aloca timp unui lucru, trebuie să fii pasionat. Iată, cele două mi se par interdependente, au nevoie una de cealaltă pentru ca lucrurile să se concretizeze.

Dar pentru că lipsa de încredere și teama de critici te poate face deseori să bați pasul pe loc, apariția cărților de colorat pentru adulți mi se pare o binevenită soluție de mijloc. Te ajută să pornești pe drumul artei. Timid și cu rețineri inițial, dar cu mult entuziasm pe parcurs.

În timp, prin exercițiu, îți dai seama că devii mai răbdător și mai atent la detalii.

O altă întrebare pe care cred că și-ar pune-o mulți ar fi:

Cu ce sunt diferite cărțile de colorat pentru adulți față de cele pentru copii?

Păi, accentul este pus pe detalii și minuțiozitate. Un copil nu va reuși să coloreze spații atât de mici și detalii atât de numeroase. Cele pentru adulți devin atractive tocmai prin faptul că cer multă imaginație, răbdare și simț al culorilor. De exemplu, la o floare se vor folosi nuanțe ale aceleiași culori, mai închise și mai deschise, pentru a da impresia de umbre sau de adâncime.

  • Plusuri

    Modelele de culoare existente în paralel cu pagina care va fi colorată. Ajută mult în special la început, pentru crearea de nuanțe de culoare și umbre, așa cum spuneam și mai sus.

  • Recomandari

    Cărțile de colorat pentru adulți sunt un cadou ideal. Bine, sincer vorbind, în special pentru adolescente, femei, mame.... Tind să cred că un bărbat nu va fi atât de încântat de o carte de colorat, chiar și de una pentru adulți. Sau poate mă înșel, aștept să mă contraziceți. :)

Categorie: | Editura:



Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Insecticide spune:

    De curand o prietena mi-a facut cadou o carte de genul asta, pot spune ca pe langa faptul ca trezit copilul de mine a reusit sa ma relaxeze in totalitate.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro