bookblog.ro

Să nu vinzi înger păzitor!

Scris de • 19 December 2014 • in categoria

Titlu: Să nu vinzi înger păzitor!
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 96
ISBN: 978-973-50-4189-2
Cumpara cartea

„Ei, da, sunt şi zile din alea bune. În zilele bune, Corsaru şi Nono se-aşază pe-o dună de nisip la mare. Şi hrănesc pescăruşii. Valurile mari au creste înspumate. Iar aerul are gust foarte sărat, şi cerul e pe de-a-ntregul albastru, şi undeva, departe, unde se-ating cerul şi marea, soarele apune intrând în apă ca o uriaşă portocală incandescentă. Şi jos, pe plajă, un căţel alb latră la valuri. Îl cheamă Brutus şi are o fundiţă albastru-deschis prinsă în păr.“

Jutta Richter este o cunoscută autoare de literatură pentru copii şi tineret. A studiat teologia, literatura germană şi comunicarea, iar prima carte a publicat-o la vârsta de cincisprezece ani.

Pasiunea sa pentru teologie se reflectă și în povestea de față, „Să nu vinzi înger păzitor!” .

Aducând în prim plan aventurile a doi băieți, unul aflat la vârsta adolescenței și celălalt prins încă în mrejele copilăriei, cartea explorează puterea imaginației celor doi și ambiția de a își realiza visele în ciuda unei sorți prea dure pentru anii pe care îi au. Ideea de a vinde îngerul păzitor al lui Nono, cel mai tânăr dintre ei, pentru a face rost de banii necesari unei călătorii la mare îl bagă în belele mari pe Corsarul, adolescentul de care vă spuneam mai sus, atunci când banii câștigați facil apasă greu pe conștiința încărcată a unei prietenii trădate și a unei promisiuni încălcate.

Făcând apel la moralitate Jutta Richter introduce pe rând o serie de personaje pestrițe care se dovedesc a fi când piedici când ajutoare pentru cei doi, dar, mai presus de orice, exploatează relația dintre sine și îngerul păzitor care veghează asupra fiecăruia și care pare să ne ocrotească la fiecare pas.

„Să nu vinzi înger păzitor!” este o carte potrivită pentru copii și adolescenți pentru că aduce în discuție spiritualitatea fără să facă apel de dogmele religioase, prezentând întreaga idee prin intermediul unei prietenii și a unor personaje ușor de simpatizat.

Deci, dacă aveți un copil sau copii la vârsta de 9 - 12 ani, sunt sigură că ar aprecia aventurile lui Nono și ale Corsarului.

 • Plusuri

  Felul în care este prezentată ideea de înger păzitor – atât ca o salvare a sinelui cât și un mijloc de realizare a viselor.

 • Minusuri

  Întunecimea poveștii dată de greutățile pe care le înfruntă Nono

 • Recomandari

  Tinerilor adolescenți și copiilor.

Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si


  Warning: Undefined array key 0 in /home/bookblog/public_html/wp-content/themes/bookblog2.0/parts/single-recenzie-sidebar.php on line 6

Copyright ©2011 Bookblog.ro