bookblog.ro

Spiritul Crăciunului – o aventură

Scris de • 24 December 2014 • in categoria

Titlu: În căutarea Sufletului Crăciunului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 136
ISBN: 978-606-719-179-0
Cumpara cartea

În Ajun, globul ce întrupează Sufletul Crăciunului dispare, amenințând buna curgere a sărbătorilor de iarnă.

ilustratie 1

E noapte, Ajunul e în plină desfășurare, însă buna rânduială a brazilor de Crăciun este dată peste cap. Sufletul Crăciunului, zis și Suflețel, globul ce aduce cu sine magia și fericirea sărbătorii de iarnă, a dispărut, iar panica începe să se instaureze. În casa lui Akim, Amadora, îngerul păzitor al bradului și Yuri și Helena, doi gardieni ai luminii din bradul de Crăciun, nu se lasă înfrânți, pornind în căutarea globului, pentru a salva, în cele din urmă, Crăciunul. Celor trei li se alătură, pe drum, alți trei aventurieri, un alt înger păzitor al bradului, Gabriel, împreună cu alți doi gardieni, Amaru și Karim. Astfel, fiecare grup își urmează povestea plină de obstacole, luptând, când împreună, când separat, pentru a păstra magia.

În căutarea Sufletului Crăciunului este o poveste despre ignoranță, în cele din urmă, amintindu-mi adesea, ca ton, de basmele lui Andersen, însă neducând până la capăt tristețea și resemnarea. Ignoranța umanității față de valorile Crăciunului, reprezentate, mai mult sau mai puțin metaforic, de luptele strașnice purtate în tărâmul magic al străjerilor brazilor de Crăciun și al altor creaturi care mai de care, de la magi înșelători până la bătrâna Vania, țesătoarea gândurilor bune ale lumii. Este o poveste de citit cu mic, cu mare, ușor de parcurs, într-o ediție colorată de ilustrații bine alese.

Cu o scriitură plină de farmec, Mottok reușește ceea ce și-a propus, să creeze o lume misterioasă, care poate fi încă păstrată pentru a salva, într-un final, omenirea și ale sale sentimente mai bune. Bineînțeles că rețeta este, oarecum, aceeași, însă figurile grubilor sau cea a Moșului, modul în care se leagă drumurile celor două grupuri, poveștile de mult uitate ale acestor ființe magice, fac din În căutarea Sufletului Crăciunului o lectură antrenantă, numai bună de citit în familie, de Ajun, ori de dăruit celor mici…sau, de ce nu?, celor mai mari.

  • Plusuri

    Ilustrațiile, tonul dulce-amărui al poveștii

  • Recomandari

    De citit împreună cu părinții

Categorie: | Autor: | Editura:



Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Sorin Mitrus spune:

    Am cumparat cartea pentru fina mea, acum cateva minute in urma i-am dat-o, dar am sa o cumpar si pentru fiul meu sa o citeasca. Sarbatori fericite cu sanatate si numai bucurii.

    raspunde

  2. Alice spune:

    Sper ca o sa se bucure de ea, asteptam impresiile :) Sarbatori fericite si linistite in continuare!

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro