bookblog.ro

Superalimentele

Scris de • 24 January 2014 • in categoria

Titlu: Alimente performante
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 144
ISBN: 978-606-18-0201-2
Cumpara cartea

Se spune că suntem ceea ce mâncăm și sunt de acord. Alimentația își spune cuvântul în tot ceea ce facem: gradul de oboseală, capacitatea de concentrare, rezistența la efort fizic, starea psihică etc. Se poate face o confuzie între dietă și alimentația corectă. Clasicele diete bazate pe calcularea caloriilor, cele bazate pe un consum ridicat de proteine sau cele în funcție de grupele sangvine sunt (așa cum am citit în multe cărți, articole etc.) de efect pe termen scurt, dar pe termen lung pot fi chiar periculoase pentru sănătate. Alimentația sănătoasă, în schimb, înseamnă echilibru, alimente proaspete și variate. Carole La Pan ne vorbește despre acele alimente care furnizează corpului substanțele nutritive cele mai performante.

Creierul utilizeză între 20% și 25% din energia totală pe care o consumăm. Performanțele creierului sunt deci strâns legate de conținutul farfuriei noastre, cu cât mâncăm mai bine, cu atât creierul nostru va funcționa mai bine. De aceea, autoarea ne sfătuiește să consumăm alimente bogate în vitamina B(1,6,9,12) și să fim atenți la consumul de produse ce conțin zahăr rafinat (precum biscuiții, prăjiturile) și la produsele din carne grasă prelucrată. Acestea din urmă slăbesc performanțele creierului.

Stresul și oboseala pot fi învinse mai ușor consumând superalimente pline de minerale și de vitamine precum: avocado, afine, banane, pepene galben, pește, carne de curcan, germeni de grâu, nuci, migdale etc. În carte vom găsi și informații despre cum să avem un ten luminos, un corp armonios sau un păr plin de viață. La sfârșitul celor 12 capitole se află un ghid al superalimentelor, 10 la număr, dar care, utilizate corect, sunt adevărate scuturi alimentare împotriva bolilor cardiovasculare, diabetului sau chiar cancerului.

 • Plusuri

  Ghidul superalimentelor de la sfârșitul cărții este foarte util.

 • Minusuri

  Informațiile din carte sunt destul de puține, nu foarte pe larg tratate. Pentru un cititor care dorește să afle mai mult decât noțiuni de bază, nu ar fi suficient.

 • Recomandari

  Celor care vor să-și redefinească alimentația și au nevoie de cunoștințe de bază pentru a începe.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Poligraf spune:

  Cat de sigura e mancarea pe care o mancam. De mai bine de 25 ani suntem radiati la maximum. Ce mai este sanatos la ora actuala.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

 • Imparatul tuturor bolilor

Copyright ©2011 Bookblog.ro