bookblog.ro

Uneori, iubirea vine de unde nu te aştepţi

Scris de • 4 September 2015 • in categoria ,

Titlu: Cleopatra. Moştenirea iubirii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 352
ISBN: 978-606-741-163-8
Cumpara cartea

Câtă bunăvoinţă îţi pot arăta duşmanii care ţi-au ucis tatăl şi ţi-au dus mama la sinucidere? Selene şi Alexandru, copiii Cleopatrei şi ai lui Marc Antoniu, ajung pe mâna împăratului Octavian. De aici, începe o adevărată luptă interioară pentru cei doi între a evada şi a accepta bunăvoinţa regelui, pe care îl bănuiesc permanent de viclenie şi planuri ascunse.

Cumpără titlul în engleză

Deseori, Selene simte că libertatea este doar una aparentă şi că de fapt totul face parte dintr-un plan abil mascat, care le va aduce în cele din urmă pieirea. Va avea dreptate?

Desprinşi de Egipt dureros de brusc, cei doi copii nu fac decât să compare maiestuozitatea ţării lor cu simplitatea şi duritatea găsite în Roma. Povestea redă contrastul dintre cele două lumi, cu mentalităţile şi obiceiurile aflate deseori la poli opuşi.

Selene, obsedată de probabilitatea ca viaţa lor să fie curmată brusc într-un anumit punct, primeşte un sfat neaşteptat: deveniţi-i utili lui Octavian. Dincolo de posibilitatea de a fi folosită pentru o căsătorie avantajoasă din punct de vedere politic, Selene alege să devină utilă şi în alt sens. Inteligentă şi pasionată de desen, încurajată de sora lui Octavian şi primind ajutorul lui Vitruvius, recunoscut arhitect, începe să se implice în realizarea planurilor arhitecturale ale construcţiilor oraşului. Deşi iniţial, cei din jur încearcă să o pună la locul ei, obligând-o să realizeze exclusiv sarcini destinate femeilor (precum cusutul şi împletitul), talentul ei şi dedicarea îi sunt rapid recunoscute, aspect care îi dă curaj şi motivaţie să meargă mai departe.

Iar Selene va cunoaşte în Roma şi primii fiori ai iubirii. Îşi dă seama, probabil prea târziu, că s-a îndrăgostit de un bărbat promis alteia şi care, în afară de multă prietenie, nu îi împărtăşea sentimentele. Durerea este pe măsură, însă reuşeşte cumva să se bucure pentru fericirea cuplului. Iar atunci când credea că viaţa nu mai are nici un sens şi că toate socotelile s-au încheiat pentru ea, va afla că iubirea poate apărea dintr-un loc în care nu s-a gândit să se uite...

 • Plusuri

  Situaţii neaşteptate şi desfiinţarea stereotipurilor. Plurivalenţa personajelor, nimeni nu este caracterizat exclusiv de „bine” sau „rău”.

 • Recomandari

  Iubitorilor de romane istorice şi de romane de dragoste.

Categorie: , | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Aida spune:

  Am avut ocazia sa citesc aceasta carte in urma cu o luna si mi-a placut foarte mult.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro