bookblog.ro

O viață fără țepe

Scris de • 30 September 2011 • in categoria

Titlu: Viața ca o țeapă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 272
ISBN: 978-606-579-234-0

Când viața îți este plină de țepe nu poți să-i întorci pur și simplu spatele. Nu poți să o dai la o parte și să trăiești experiențe mai fericite. Când ai ajuns atât de departe, trebuie să reacționezi și să te trezești. Este un fel de invitație de a face ceva diferit. Complet diferit. Dacă buzunarul de la pantaloni are o gaură prin care cad banii, nu-ți cauți altă slujbă, ci astupi gaura.

Viața ca o țeapă este o carte care ajută la dezvoltarea personală, dar mai ales emoțională. Spre deosebire de majoritatea cărților din această categorie, autorul acesteia vorbește foarte mult despre experiența personală și oferă totodată foarte multe sfaturi care au la bază exemple reale despre cum alte persoane au reușit în viață sau au ratat, gândind sau acționând într-un anume fel. Cartea ridică zece întrebări al căror răspuns ar avea capacitatea să ne influențeze viața. Astfel Alan H. Cohen dorește să îl convingă pe cititor să își radiografieze propria existentă răspunzând la întrebări precum: Crezi că meriți să suferi?, Te bucuri de viață?, Spui da când vrei să spui nu? Te lași condus de aparențe? etc. În acest fel, autorul vrea ca lumea să privească viața într-o lumină pozitivă și să aibă o abordare favorabilă în ceea ce privește relațiile interpersonale. Cohen descurajează relațiile în cadrul cărora nu te simți bine. Fie că sunt relații romantice, relații toxice sau nepotrivite, toate trebuie abordate într-un mod care să ne aducă satisfacție în viața personală pentru a ajunge în final la un stadiu de armonie, lipsit de conflicte interioare dăunătoare atât spiritului, cât și trupului.

Dezideratul acestui mic tratat antiratare este acela de a arăta cum să trăim viața într-un mod degajat și să ne bucurăm de ea, fără să gândim că existența noastră este în mare parte o capcană de-a lungul căreia trebuie să ne ferim de “țepe”. În funcție de aspectele pe care vrem să le rezolvăm pentru a ne simți mai bine cu noi înșine, cartea are meritul de a demonstra că există întotdeauna posibilitatea de a ne schimba atitudinea față de oameni sau lucruri și de a deveni mai flexibili, mai relaxați și, în final, mai fericiți.

Recunosc că am avut întotdeauna o reticentă față de cărțile care își propun să te transforme peste noapte, însă, cu siguranță, fiecare își poate explica sau îmbunătăți anumite comportamente dacă își ia răgazul să citească Viața ca o țeapă. Aceasta este o carte scrisă de un om cu o experiență de viață remarcabilă, care a reușit să învețe din fiecare succes, dar și din fiecare eșec, ajungând să fie împăcat cu sine însuși și dispus să sărbătorească viața în fiecare zi, lucru pe care îl dorește din suflet și celor care îl ascultă, fie prin intermediul cărții de față, fie prin intermediul numeroaselor seminarii motivaționale pe care le susține. Așadar, cartea merită să fie citită, dacă nu din convingerea că ne poate ajuta, cel puțin din curiozitatea de a afla despre experiențele altor persoane care au înțeles că fiecare obstacol, fiecare “țeapă” poate fi transformată într-o oportunitate.

 • Plusuri

  Lipsa truismelor.

 • Minusuri

  Numărul de pagini este mare pentru o carte din acestă categorie, care are de obicei un format mai ușor de urmărit.

 • Recomandari

  În special celor care vor să se dezvolte în plan personal, însă este o carte care poate fi citită fără probleme de toată lumea.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. az spune:

  e o noua evanghelie, daca autrul a reusit atit de multe!

  raspunde

 2. Andra spune:

  Cu siguranta nu e o noua Evanghelie, dar este o carte a carei lectura poate ajuta anumite persoane.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro