bookblog.ro

---

5 Cărți pe care să le dăruiești de Crăciun (P)

Scris de • 17 December 2019 • in categoria Recomandari

Putem deschide o dezbatere publică pe tema asta, dar noi credem că cele mai frumoase, mai utile și mai potrivite cadouri sunt întotdeauna cărțile! Argumentele sunt multiple: nu se demodează, nu îți rămân mici și sunt nenumărate variante de cărți pe lumea asta, așa că poți alege cartea perfectă întotdeauna.

Acestea fiind spuse, noi am selectat 5 cărți încântătoare de pe Libmag care credem noi că sunt numai bune de dăruit Crăciunul acesta.

 

1 Dieta cu vin de Roger Corder

Să începem cu ce-i mai bun și mai bun ;). Această carte este o veste bună pentru toți iubitorii de vin roșu care pot de acum înșira beneficiile aduse sănătății lor de acest aliment minune. Pentru că vinul roșu nu doar că ajută în menținerea unei inimi puternice, dar favorizează o mai bună conservare a funcțiilor creierului în general.

Sănătatea fiind o preocupare constantă pentru fiecare dintre noi, orice cititor se va bucura de o asemenea lectură bazată pe ani de studii și semnată de un nume cunoscut al medicinei.

A se savura alături de… un pahar cu vin.

 

2 Aristotel și furnicarul merg la Washington... Mic antitratat de abureală politică de Thomas Cathcart și Daniel Martin Klein

Un volum musai de avut în această perioadă electorală și un fel de contragreutate la atâtea discursuri politice care zumzăie în jur. Într-o manieră succintă, de sub 200 de pagini, autorii acestei cărți îți explică cam cum merg rotițele din capul liderilor politici pe care îi tot vedem și revedem în media.

Într-o zonă în care dublul discurs este la ordinea zilei, informațiile cuprinse în aceste pagini te ajută să te aperi cumva de promisiunile deșarte și minciunile frumos împachetate. Unde mai pui că lectura este o plăcere, fiind presărată cu glume și caricaturi, iar informațiile sunt susținute de idei ce pornesc de la filosofii antici până în prezent.

 

3 Aleargă de Ana Maria Sandu

Din listă nu putea lipsi o carte semnată de un autor român, desigur! Am ales un volum care te scufundă în cotidianul unei femei 30+ doar ca să-ți dai seama cât de asemănător este acesta cu al tău și al oricui.

Mici gesturi de rutină, sarcini zilnice sau săptămânale, lucruri pe care îți place să le faci sau pe care le detești din tot sufletul… Numai că naratoarea a găsit o supapă în viața ei: acest alergat ca un monolog reluat zi de zi din punctul în care l-ai lăsat.

Este vorba despre echilibru și un fel de mindfulness (dacă e să folosim termini fancy) și despre curajul de a sta față în față cu sensul vieții. Acel sens pe care îl vedeam mare și strălucitor în adolescență și care între timp a fost îngropat de toate lucrurile pe care le facem zilnic.

 

4 Forma apei de Guillermo del Toro

Un roman care a făcut furori alături de ecranizarea lui premiată la Oscar. Adevărul este că imaginarul din această poveste este curajos și fascinant și nu se teme să dea buzna în lumea emoțiilor tale.

Avem o eroină care nu poate vorbi și o creatură bizară, un soi de om-amfibie. Dar muțenia ambilor îi unește în lumea în care sunetele nu sunt de folos, lumea apei. Iar atunci când dispare fundalul sonor ceea ce rămâne sunt gesturile, emoțiile, sentimentele limpezi.

Totul se desfășoară pe fundalul Războiului Rece, un decor cum nu se poate mai potrivit pentru o poveste romance interzisă și complicată nu de simțămintele celor doi protagoniști, ci de conjunctura complexă în care sunt prinși.

 

5 Copii ghetoului. Numele meu este Adam de Elias Khoury

Pentru cartea aceasta trebuie să fii pregătit pentru că o să te ia pe sus și o să te lase rumegând multă vreme ideile din ea. Forța ei este cu atât mai mare cu cât autorul pleacă de la o dramă reală, desfășurată în lumea contemporană.

Adam Dannun, un palestinian emigrat la New York, ajunge să rememoreze momente din ocupația israeliană asupra orașului său, vechi traume din copilărie care aveau să-i modeleze viața. Paralel cu acest fir narativ, curge istoria lui Waddah al-Yaman, un celebru poet arab, prin intermediu romanului de dragoste pe care Adam începe să-l scrie.

Tema extrem de realistă a cărții este îmbrăcată într-o proză foarte frumoasă și bogată. O lectură desăvârșită, care te va însoți și după terminarea cărții.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro