bookblog.ro

---

Guest post: Noile apariții de la Final Frontier 5

Scris de • 2 April 2016 • in categoria Recomandari

Zilele acestea, pe 2-3 aprilie, are loc a 5-a ediție Final Frontier, singurul târg de carte SF&F. De data aceasta, extratereștrii, elfi și alte creaturi nepământene vă așteaptă la Connect Hub (pe Bulevardul Dacia nr 99, la Piața Spaniei) între orele 11:00 și 19:00.

Ca de obicei, și anul acesta veți fi întâmpinați cu o mulțime de cărți noi care abia așteaptă să ajungă în bibliotecile voastre. Pe lângă noutățile editurilor participante, veți putea găsi și alte romane care se vor lansa în cadrul târgului:Ilustratie Final Frontier 5

  • Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște de Robert E. Howard - Crux Publishing
    Primul titlu din proiectul Integrala Robert E. Howard reprezintă o nuvelă complexă ce îl are ca protagonist pe nimeni altul decât pe legendarul erou Conan Barbarul. Conținând probabil una dintre cele mai emblematice scene din istoria curentului literar sword & sorcery, nuvela „O vrăjitoare se va naște” aduce în prim-plan acele elemente care l-au făcut pe Robert E. Howard să fie considerat unul dintre părinții fantasticului întunecat de calitate: acțiune dinamică, eroi excepționali surprinși în situații excepționale și un univers de o frumusețe uluitoare.

Insula Diavolului

  • Insula Diavolului (Predestinare genetică #2) de Ciprian Mitoceanu - Crux Publishing
    Urmând volumului „În sângele tatălui”, romanul „Insula Diavolului” este cel de-al doilea titlu din seria „Predestinare genetică„ semnată de cunoscutul scriitor român Ciprian Mitoceanu. Deseori comparat cu Stephen King ca forță a scriiturii și a suspansului creat, autorul ne introduce de această dată într-un univers distopic, foarte apropiat de cel al zilelor noastre. Un nevinovat întemnițat pe Insula Diavolului și un criminal în serie liber, aflat în culmea succesului. Congresmanul Dawson își pregătește, pas cu pas, amendamentul, o lovitură decisivă pe care o va da justiției americane și însăși umanității. Dar ce ne facem când politica și genetica scapă de sub control? În cel de-al doilea volum al seriei, Ciprian Mitoceanu ne provoacă, în obișnuitul său stil alert, să luăm parte la un joc diabolic, a cărui singură miză este supraviețuirea.
  • Regatul sufletelor pierdute (Stelarium #1) de Ana Maria Negrilă - Crux Publishing
    Supranumită „Regina neagră a cyberpunk-ului românesc”, Ana-Maria Negrilă revine pe piața de carte cu un roman science-fiction a cărui complexitate și dinamism sunt comparabile cu marile opere de gen precum seria „Dune”, „Primăvara Helliconiei” sau „Seria Culturii”. Cititorii vor avea parte de o poveste în care știința, religia, spionajul și conspirațiile se împletesc, se confruntă și dau naștere unei aventuri ce va ține toți cititorii cu sufletul la gură. Primul volum dintr-o saga space opera (Stelarium), „Regatul sufletelor pierdute” vine însoțit, în premieră în ultimii ani în România, de un trailer și de un cod QR care, odată scanat, le oferă cititorilor acces la un conținut multimedia bonus și la nenumărate surprize.

Dealu Turcesii Paradigme

  • Dealu Turcesii, Paradigme de Dodo Niță – HAC!BD
    Prozele lui Dodo Niță scrise cu aplombul care nu ocolește sonoritățile argotice, au finaluri șocante, fie în cheie comică, efect al jocului ironic, fie în registrul atroce tragic. Autorul apelează la un întreg patrimoniu de fantasme obsesive (excelent valorizate în poves­tirea „Nopțile albe ale Leningradului”, pusă sub semnul tutelar al lui Mihail Bulgakov), vise, situații recurente proprii rememorării copilăriei („Dealu Turcesii”), unde recuperarea fondului ancestral-folcloric atinge notabile intensități lirice. Fără să răstoarne raporturile între realitate și ficțiune, proza lui Dodo Niță, onestă și pregnantă, garanție a unei lecturi agreabile, se încăpățânează să conserve o anume ingenuitate a actului literar.
  • Ioniță Tunsu. Un haiduc de București de Puiu Manu – HAC!BD
    Ioniță Tunsu a fost ultimul haiduc care a băgat spaima în târgoveții și boierii Bucureștiul secolului al XIX-lea. Jafuri la drumul mare, spargeri în toiul nopții și aventuri prin catacombele uitate ale Bucureștilor, ba chiar incursiuni în Revoluția de la 1821, fapte intrate în legendă și reînviate acum, cu deosebită măiestrie de pensula maestrului Puiu Manu.

Haiganu Fluviul soaptelor

  • Haiganu. Fluviul șoaptelor de Marian Coman – HAC!BD
    Când, într-o iarnă năpraznică, Zourazi, copilul prin vinele căruia curge sângele sacru al magilor, fuge din temnița căpcăunului Dekibalos pentru a întâlni un zeu aruncat pe pământ, lumea întreagă prinde a se schimba! Cu „Fluviul șoaptelor”, Marian Coman îți deschide poarta către un univers straniu, în care unele personaje îți vor aminti, ca prin vis, de poveștile copilăriei, iar altele îți vor popula coșmarurile. Aflat la granița dintre fantasy și horror, „Fluviul șoaptelor” îți dezvăluie fascinanta întâlnire dintre un zeu decăzut și un copil cu puteri miraculoase. Romanul este prima parte dintr-o trilogie ce-l are în centru pe Haiganu, singurul dintre Cei Mari ce colindă prin lume.
  • Povestiri fantastice de Lucian Dragoș Bogdan – Millennium Books
    După mai multe romane, a venit vremea unor volume de povestiri. Dacă „Întâmplări din orașele timpului” conține texte din perioada 2013-2014 și va apărea doar în format electronic, „Povestiri fantastice” va apărea la editura Millennium, „păstorită„ de Horia Nicola Ursu. Noul volum adună laolaltă cele mai bune povestiri din "Trilogie" și "Zeul Kvun".

Secventa de zbor

  • Secvență de zbor de Ioana Vișan – Millennium Books
    După „Efectul de Nautil”, iată cea de-a doua culegere de povestiri ce poartă semnătura Ioanei Vișan, una dintre vocile cele mai proaspete și mai puternice din noua generație de autori de literatură fantasy și science fiction din România. „Secvență de zbor” reunește povestiri apărute anterior în antologii și diverse publicații, alături de altele inedite.
  • Agentul Cormac de Neil Asher – Nemira
    Într-un viitor îndepărtat, în spațiul controlat de Polity se deschide o poartă. Cei care intră prin ea au misiunea de a-l duce acasă, în civilizația lui, pe „Creator“. Imediat ce refugiații sunt în siguranță, poarta se închide. Cineva din altă lume este pe urmele lor... Agentul Cormac descoperă ca perversa și subversiva tehnologie Jain a desființat civilizația „Creatorului“. De ce a fost trimis Dragon, un bioconstruct extraterestru, pe planeta Samarkand din cadrul Polity? Iată doar una dintre întrebările pe care le ridică descoperirea lui.

Copiii cerului

  • Copiii cerului de Vernor Vinge – Nemira
    Zece ani au trecut de când câțiva dintre Copii si Ravna Bergnsdot au ajuns pe Planeta Stiletelor după dezastrul care aproape a distrus omenirea. Ravna și haitele de Stilete care au dat numele planetei au supraviețuit războiului și mai mult de o suta dintre Copiii care erau pe navă au scăpat. Deși acum domnește pacea, întotdeauna există aceia care vor căuta puterea, fără să-i intereseze costul ei. Iar ei sunt hotărați sa răstoarne civilizația plăpândă care a prins rădăcini de la sosirea oamenilor pe planetă. Într-o lume plină de minuni fascinante și pericole, Vernor Vinge a scris un roman de mare forță cu care îi va captiva din nou pe cititori.
  • Sfârșitul copilăriei de Arthur C. Clarke – Nemira
    Într-o zi, deasupra fiecărui oraș mare de pe planetă apare câte o navă spațială. Înăuntrul lor se ascunde o rasă extraterestră superioară nouă din toate punctele de vedere: intelectual, tehnologic, dar mai ales militar. La început, planurile lor par benefice: aduc pacea pe Pământ, înlătură sărăcia și elimină criminalitatea. Primesc numele de Overlorzi, protectorii Pământului. Mulți oameni continua totuși să reziste puterii lor, convinși că Overlorzii urmăresc o agendă proprie. Venirea lor sa fie oare epoca de aur a umanității?

Brigazile fantoma

  • Brigăzile fantomă (Războiul bătrânilor #2) de John Scalzi – Nemira
    Brigăzile fantomă sunt Forțele Speciale, parte din Forțele Coloniale de Apărare, un regiment de elită, creat cu ajutorul ADN-ului morților care capătă astfel o noua viată. Ei sunt transformați în soldații perfecți, trimiși în cele mai dificile misiuni. Sunt tineri, rapizi și puternici și nu au niciun fel de sentimente sau regrete omenești. Universul este un loc amenințător pentru umanitate și e pe cale să devină și mai periculos. Trei rase de extratereștri cu care umanii au avut de-a face în trecut s-au unit pentru a opri avansul omenirii în spațiu. Charles Boutin, fost cercetător militar în FCA, îi trădează și devine aliatul extratereștrilor. Jared Dirac este singurul om care poate găsi solutia – un hibrid superuman, creat din ADN-ul lui Boutin. Creierul lui Jared ar trebui să acceseze memoria trădătorului Boutin. Atunci când experimentul eșuează, Jared este trimis să lupte în Brigăzile fantomă. Iar când amintirile încep să iasă la suprafață, Jared trebuie să ia o decizie care poate schimba viitorul întregii omeniri.
  • Prințul fractal (Jean le Flambeur #2) de Hannu Rajaniemi – Nemira
    Matjek descoperă într-o librărie o lucrare misterioasă. Ideile din ea sunt atât de departe de tot ce s-a gândit ori s-a încercat vreodată, încât sunt cu adevărat înfricoșătoare. Într-un oraș al „Iuților“, al jucătorilor din umbră și al djinnilor, două surori plănuiesc o revoluție. Iar la marginea realității, un hoț ajutat de o navă gânditoare este pe cale să deschidă o cutie Schrödinger pentru angajatorul său. În cutie își poate găsi libertatea. Sau nu. Jean le Flambeur s-a întors si nu are timp de pierdut. În mult așteptata continuare a volumului Hotul cuantic”, Hannu Rajaniemi revine la universul fascinant pe care l-a creat în romanul său de debut și ne dezvăluie planurile unui viitor sumbru pentru Pământ.

Regina rosie

  • Regina roșie (Regina roșie #1) de Victoria Aveyard – Nemira
    Lumea lui Mare Barrow este împărțită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roșu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotați cu puteri supraumane. Mare face parte din roșii și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoț într-un mic sat de la țară, până când destinul o aduce în fața regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă ca este și roșie, dar și argintie, cu puteri nebănuite. Ca să ascundă adevărul, regele o obligă să mintă și să joace rolul unei doamne dintr-o Înaltă Casă pierdută, cu o putere impresionantă, și o promite de mireasă unuia dintre fiii lui, astfel devenind o prințesă argintie. Pe măsură ce pătrunde și mai adânc în lumea argintiilor, Mare riscă totul și își folosește noua poziție pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie, un grup de rebeli roșii. O mișcare greșită îi poate aduce moartea, dar în jocul periculos în care a intrat singura certitudine este trădarea.
  • Mila 2.0 de Debra Driza – Nemira
    Mila nu ar fi trebuit sa își amintească niciodată trecutul ei sau să afle ce se ascunde înăuntrul ei. Ea nu ar fi trebuit să descopere niciodată că s-a „născut“ într-un laborator secret și că a fost dotată cu puteri supraomenești. Dar când la ușa ei apare un grup de oameni mascați care vor să fure tehnologia ascunsă în ea, nu are altă șansă decât să fuga pentru a rămâne în viată. Nu poate avea încredere în nimeni. Ei vor face orice pentru a o captura și viața tuturor celor care îi sunt dragi este pusă în pericol.

Trezirea leviatanului

  • Trezirea leviatanului de James Corey – Paladin
    Ce pericole ar mai putea pândi în spațiul cosmic după ce umanitatea reușește să colonizeze o mare parte din sistemul solar, iar lupta pentru apă, aer și hrană trebuie purtată în fiecare zi? Cu milioane de ani în urmă, ființe necunoscute din Univers au lansat asupra Pământului un virus cu o inteligență superioară, menit să reconfigureze planeta și pe locuitorii ei. Dar protomolecula își ratează ținta și călătorește prin spațiu așteptând să fie trezită la viață. Când virusul cade în mâinile unor sociopați, sute de mii de oameni își pierd viața, iar sistemul solar este amenințat de izbucnirea războiului civil. În haosul care se stârnește, două personaje cu principii antagoniste – James Holden, ofițer pe un transportor de gheață, și detectivul Miller – vor porni împreună într-o cursă pentru salvarea omenirii.
  • Elantris de Brandon Sanderson – Paladin
    Elantrisul, orașul solar al oamenilor-zei, își pierde măreția atunci când, pe neașteptate, este lovit de blestemul Reodului, iar semizeii se transformă în cadavre vii. Povestea ia o întorsătură și mai sumbră atunci când însuși prințul moștenitor al Arelonului, Raoden, cade pradă blestemului și este închis în orașul decăzut. Între timp, Sarene, prințesa care urma să-i devină soție, sosește în Arelon, unde i se spune că alesul inimii ei este mort. Niciunul dintre ei nu este însă dispus să-și accepte soarta, așa că vor porni separat într-o luptă pentru aflarea adevărului și a naturii Reodului, fiind ajutați de ființe cu puteri supranaturale. Când se vor întâlni, îl va mai recunoaște Sarene pe Raoden? Soarta Elantrisului este în mâinile lor.

Furia rosie

  • Furia roșie de Pierce Brown – Paladin
    În viitor, populația lumii e împărțită în clase având funcții strict și clar definite, iar fiecărei clase îi corespunde câte o culoare. Darrow e un Roșu și un Sondor al Iadului care lucrează în adâncul minelor de pe Marte pentru a face suprafața planetei locuibilă. La fel ca toți cei din neamul lui, trudește din greu pentru a oferi un viitor mai bun generațiilor următoare. Darrow va descoperi însă destul de repede că umanitatea ajunsese demult să populeze planeta Marte, iar cei ca el sunt ținuți drept sclavi de o clasă conducătoare decadentă, cea Aurie. Singurul mod în care se poate face dreptate în această societate abuzivă este ca Darrow să se infiltreze în mijlocul Auriilor, devenind unul dintre ei.
  • Bărbați sub arme de Terry Pratchett – Rao
    Caporalul Morcove a fost avansat! Acum conduce recruții din Garda Orașului Ankh-Morpork, cel mai mare oraș din Lumea Disc, pentru a-l apără de hoarde barbare, războinici tribali, armate banditești... lucruri de-astea. Dar o slujbă și mai importantă îl așteaptă. Un document vechi tocmai a dezvăluit că orașul Ankh-Morpork, condus de decenii de crima dezorganizată, are un suveran secret! Iar numele lui e Morcove... Și astfel începe cea mai mare uimitoare aventură a tuturor timpurilor, sau măcar a întregii după-amiezi, în care soarta orașului - a universului însuși! - depinde de curajul unui tânăr, de o veche sabie magică și de un cățel.

Mostenitorea focului

  • Moștenitoarea focului de Sarah Maas – Rao
    Celaena Sardothien și-a negat harul magic vreme de zece ani. Acum, singura ei dorință este să răzbune moartea prietenei ei Nehemia, iar regele din Adarlan este principalul vinovat. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, Celaena, moștenitoarea de foc a unui regat distrus, va călători în Wendlyn, un ținut îndepărtat în care magia încă mai dăinuiește. Va reuși oare temuta asasină să își accepte moștenirea nemuritoare, învingându-și teama de necunoscut? Până unde va fi ea dispusă să meargă pentru a-și îndeplini promisiunea făcută Nehemiei?
  • Simfonia itinerantă de Emily St. John Mandel – Rao
    „Simfonia itinerantă” este un roman complex, ciudat, despre anii de dinainte și de după o pandemie care ucide majoritatea populației de pe Terra, având în centru destinele unei trupe de actori supraviețuitori. Planurile temporale se împletesc în mod armonios. Frumos scris, bine construit, nu este, cum s-ar putea crede, doar un roman postapocaliptic sumbru, ci ne oferă o viziune inedită despre un viitor distopic.

Regatul umbrelor

  • Regatul umbrelor de Josephine Angelini – Rao
    „Regatul umbrelor” este cel de-al doilea volum din seria Predestinați. Cartea continuă povestea lui Helen Hamilton, o tânără timidă care locuiește în Nantucket și a cărei viață este cuprinsă de haos atunci când descoperă că este singurul scion, descendentă directă a zeilor greci, care poate coborî în Lumea de Dincolo. Helen este hotărâtă să-și folosească talentul pentru a pune capăt războiului împotriva zeilor și, de asemenea, să-și schimbe destinul. În cruciada pe care o declanșează, un lucru se dovedește dificil: să-l uite pe Lucas Delos. Fără el, Helen simte că nu poate înfrunta Lumea de Dincolo și este pe punctul de a ceda. Chiar atunci, un alt scion misterios, neînfricat își face apariția și îi oferă eroinei ocrotirea sa. Volumul doi din această saga aduce cu sine o poveste romantică încărcată de dinamism, în care se înfiripă un triunghi amoros de neuitat.
  • Sub steaua infraroșie de Alexandru Lamba – Tritonic
    Merită o descoperire științifică, fie ea și epocală, sacrificiul unor destine omenești? Fiindcă un om poate fi la fel de important ca o stea, fie ea și infraroșie. Iar Universul se naște și moare odată cu fiecare dintre noi. Un Space Opera / romance, o încercare de a satisface pretențiile fanilor de hard SF și ale amatorilor de povești de dragoste deopotrivă. O incursiune imaginativă în viitorul în care iubirea pentru spațiu va invada spațiul iubirii.

Galaxia sudica

  • Galaxia sudică de Aurel Cărășel – Tritonic
    Galaxia sudică adună în paginile sale câteva nuvele publicate, bine primite de cititori și lăudate de cei care scriu despre proza scurtă (una dintre ele, „Gravitație 0.7ˮ, a fost chiar nominalizată la premiile Romcon 2015, categoria nuvelă), dar și una inedită, cea mai întinsă dintre ele. Însă vestea cu adevărat bună în legătură cu acest volum este că el reprezintă debutul unuia dintre cele mai interesante proiecte din literatura SF românească. Galaxia sudică va fi o saga spațială, o istorie a lumii așa cum numai „Motocentauri pe acoperișul lumii”, antologia din 1995, își propusese.
  • Din ștreang de Aurelia Chircu – editura Bookmasters
    Debutul Aureliei Chircu aduce în prim plan îmbinarea unei estetici tipic scandinave în materie de thriller cu elemente fantastice, menite să reproducă o atmosferă de suspans ancorată într-un mediu autohton. Miza cărții o constituie însă posibilitatea de a fi lecturată ca roman mainstream, roman thriller sau roman de ficțiune speculativă.

Exit

  • Exit, povestiri de dincolo – volum colectiv – editura Eagle
    Opt autori explorează pragurile lumii de dincolo, într-o călătorie captivantă, uneori sumbră, alteori amuzantă, alteori plină de tristețe și însingurare. Opt istorii inedite despre ceea ce poate fi hotarul dintre AICI și DINCOLO, opt viziuni ale aceluiași lucru, pe cât de fascinante, pe atât de diferite.
  • Căldura ghețarilor de Nic Dobre – editura Smart Publishing
    Cartea lui Nic Dobre vorbește, printre multe altele, despre o anume chemare a instinctelor omenești, despre dorul de casă (dacă această sintagmă nu s-a prăbușit deja în desuetudine, sub presiunea implacabilă a unui alt «ghețar» – globalizarea), despre eternul balans între nerăbdarea marilor explorări și revenirea perpetuă la insula de baștină.
  • Opere complete de Mihail Grămescu, vol 4 – editura Tracus Arte

Așadar, exact cum v-am obișnuit, o să găsiți la târg o mulțime de noutăți și reduceri pe măsură, însă veți avea și ocazia de a întâlni autorii români care își lansează volumele la târg. Programul complet al lansărilor este disponibil pe finalfrontier.ro, dar dacă ați ratat cumva lansarea autorului pe care doreați să-l cunoașteți, probabil îl veți găsi la târg pentru că autorii sunt în primul rând cititori și cu toții abia așteaptă să vă întâlnească la Final Frontier!

Mulțumim Jurnalul unei cititoare!





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro