bookblog.ro

---

 Ochi pentru Ochi – filmul Big Eyes

Scris de • 17 February 2015 • in categoria Recomandari, Carte vs film

resized_big-eyes-185651lDe la poezii întunecate la filme și mai întunecate, Tim Burton lovește din nou, de această dată cu un film biografic despre artă, viață și legătura adesea ciudată, adesea comercială, dintre cele două: Big Eyes (tradus Big Eyes - Ferestrele sufletului). Filmul urmărește destinul pictoriței Margaret Keane (interpretată cu sensibilitate de Amy Adams) și al soțului acesteia, un fermecător șarlatan pe nume Walter Keane (în geniala interpretare a lui Christoph Waltz), în timp ce, în fundal, cel puțin pentru mine, se derulează veșnica bătălie dintre arta care vinde și arta iubită de critici, dintre arta văzută ca populară (care oare mai este artă?) și rigorile artistice ale canonului. De asemenea, filmul urmărește scandalul provocat de această relație în America anilor ’50, punând în discuție în ce măsură succesul unui artist se datorează artistului sau flerului comercial.

Tim Burton m-a surprins cu tonul acestui film, care, deși aduce oarecum aminte de stilul regizorului (a se vedea tablourile semnate de Margaret), are un ritm mai lent, se dezvoltă pe măsură ce personajele își fac alegerile și își trăiesc dramele, fie tăcut, fie de-a dreptul flamboaiant. Este un film despre viața de artist, în toate sensurile, dezgolind farmecul boem și mirajul celebrității, mai ales prin acțiunile lui și gândurile ei despre ce înseamnă să creezi.

Big Eyes este o poveste care te pune pe gânduri, care îți arată, încă o dată, complexitatea vieții (din categoria viața bate filmul, sic!) și la care merită să mergeți fără așteptări, doar cu o mare curiozitate și entuziasmul de a vedea combinația ciudată, dar reușită dintre Adams și Waltz.

Dacă v-am convins, aruncați un ochi pe trailer:





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. service gsm spune:

    am vazut filmul, recomand

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro