bookblog.ro

---

Tu ai visat că zbori?

Scris de • 28 November 2011 • in categoria Recomandari

Se spune că în vise totul este posibil. De aceea visele adeseori împlinesc dorințe care în viața reală nu se pot materializa. Uneori este vorba despre vise ale omenirii, cum ar fi zborul. Câți dintre voi ați visat că zburați?

Câți dintre voi n-ați cunoscut în vis senzația aia de imponderabilitate, de desprindere, de măreție (atunci când privești peisajele de sus și te deplasezi rapid pe deasupra lor) și - chiar dacă sună clișeistic - de libertate? Eu atunci când visez că zbor sunt o pasăre, cerul este mereu senin și văd prelingându-se pe sub mine locuri cunoscute pe care altă dată le-am străbătut per pedes.

Tocmai pentru că zborul a fost mereu o dorință a oamenilor a fost tratat în artă în fel și chip. Un exemplu care i-a fermecat pe mulți este nuvela Pescărușul Jonathan Livingston de Richard Bach. Este povestea a cinci tineri care se uită la TV și se fixează pe un documentar cu pescăruși. Acest fapt îi determină să își imagineze că ei înșiși se transformă în păsări. Unul dintre ei își dorește mai mult decât zborul limitat al celorlalți, dar stolul îl reneagă. Jonathan Livingston nu renunță la zbor și reușește să își depășească limitele. Astfel, reușește să întâlnească un alt stol de pescăruși, mai înțelepți, care zboară la altitudini mult mai înalte, care îl adoptă și care au ca scop să trăiască bunătatea și dragostea.

Acum, această admirabilă scriere este pusă în scenă într-un mod inedit: Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos este primul spectacol de teatru – acrobatic fabricat în România. Montat de către regizoarea Chris Simion la Grand Cinema Digiplex, spectacolul îi aduce în scenă pe acrobații trupei Xtreme, precum și, cu vocea, pe actorii Marius Manole, Vitalie Bichir, Carla-Maria Teaha, Gabriela Iacob, Dragoș Olaru și Cristi Iacob. Spectacolul este o fabulă a zborului și se desfășoară la o înălțime de până la 15 metri, îmbinând dansul, textul, video-proiecția, acrobația și sunetul.

Piesa poate fi vizionată în fiecare zi de marți, începând cu 29 noiembrie 2011, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, sala Grand Epika. Biletele sunt puse în vânzare la casele de bilete ale cinematografului și pe următoarele site-uri: www.vreaubilet.ro, www.bilete.ro și www.grandcinemadigiplex.ro. Prețul unui bilet este de 60 lei.

Eu mă încumet să vă recomand evenimentul, urmând ca după, să schimbăm împreună impresii.





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Pingback: La plimbare prin blogosferă (20) | Rontziki

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro