bookblog.ro

---

Revista blogurilor, 13-19 octombrie

Scris de • 20 October 2008 • in categoria Revista blogurilor

După cîteva luni de introduceri pe acelaşi subiect deja nu mai e nimic nou de spus. Aşa că... mulţumesc Cristina, Lene Barbie, Silviu şi Jovi, mailurile să vină, ca de obicei, la mail şi să trecem la subiect.

Începem cu un chestonar la care toată lumea e invitată să răspundă: care e formatul de carte pe care îl preferaţi? Cartonate, necartonate, mai mari, mai mici? Multe variante de răspuns şi discuţii pe blogul lui Horia Nicola Ursu.

Mixul de cultură de saptămâna trecută include un portret al lui Hemingway - omul si artistul.

Cinabru scrie despre lansarea unui nou site despre cărţi/librărie, tamada.ro.

Dacă tot s-a dat premiul Nobel, Luciat citeşte o fostă câştigătoare: Doris Lessing (Al cincilea copil).

Lene Barbie a citit Scafandrul şi fluturele - o carte mai mult decât bazată pe fapte reale, despre care nu se poate scrie ca şi despre altele.

Cartea aleasă de Jovi tratează probabil cel mai comun - şi interesant, în acelaşi timp - subiect: dragostea. Iar Dino Buzzati chiar aşa şi-a numit romanul: O dragoste.

Pe blogul editurii Nemira, cărţi şi filme: despre Jumper, în ambele variante.

Kyodbn scrie pe blogul Cititor SF... despre un horror - Odd Thomas de Dean Koontz.

Ionuca are o poveste despre o carte - Cineva cu care sa fugi de acasă - şi una despre cumpăratul unei cărţi - Zilele regelui.

Ultima, dar nu cea din urmă (da, da, un clişeu) este ultima carte citită de Liviu, de pe blogul cu acelaşi nume: Orbitor. Aripa stângă.

Probabil ne vedem săptămâna viitoare, tot aici (pentru că sunt plecată din nou, existenţa rubricii va depinde de timpul pe care o să îl am).

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. bear spune:

  multumiri de link!

  raspunde

 2. Ovidiu Miron spune:

  Hemingway a fost tinta mai multor controverse de-a lungul anilor. Si asta in primul rand pentru ca oamenii nu sunt obisnuiti sa realizeze diferentierea intre “om” si “artist”. Si cer altora ceea ce ei insisi nu pot realiza.

  raspunde

 3. @ Ovidiu – Una din controverse a avut loc chiar pe acest site :) (vezi “Integrala” Ernest Hemingway, la comentarii) si in urma ei am decis scrierea acelui articol de pe “mixul de cultura”.
  Intre timp, am ajuns la pace :) cu membrii echipei bookblog.ro, pentru ca, incontestabil, fac o treaba pe cinste si merita toata atentia.

  raspunde

 4. Jen spune:

  oops. am corectat.

  raspunde

 5. Pingback: Revista blogurilor, 27 octombrie - 2 noiembrie | bookblog.ro

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro