bookblog.ro

---

8 speakeri au povestit despre integrarea tradiției în industriile creative şi culturale la Creative Night Talks – ediția Cultura Națională

Scris de • 4 February 2021 • in categoria Stiri

Pe 21 ianuarie, Creative Night Talks, proiectul online inițiat de Revista Atelierul, a avut  o ediție inspirată de cultura românească. Continuând seria de conferinţe online recurente dedicate industriilor creative din România, începute în vara lui 2020.

Creative Night Talks - ediţia Cultura Naţională a reunit 8 speakeri ce au adus în discuție interpretarea și reinterpretarea tradițiilor și surselor de inspirație și despre aplicațiile lor în arta și arhitectura contemporană, dar și în industriile creative.

Înregistrarea conferinței este disponibilă gratuit, pe site, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube al Revistei Atelierul.

Creative Night Talks - ediţia Cultura Naţională a fost gândită ca un jurnal vizual, ce și-a propus să aducă în fața publicului interesat exemple de bune practici din industriile creative și aplicații ale surselor de inspirație tradiționale românești în arta și arhitectura contemporană.

În primul panel al conferinței, dedicat artei și arhitecturii, au povestit prof. univ. dr. Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, despre transpunerea sacrului în arhitectura modernă, dr. Daniel Costache, manager al Muzeului Judeţean din Buzău, despre spațiul expozițional creat și conceptele de expoziții, Sandra Ecobescu despre activităţile fundației Calea Victoriei, despre cursurile ce tratează tradiția și Daniel Loagăr și Andrei Cornea, fondatori ai Asociației Wood Be Nice și ai proiectului interdisciplinar NeoNlitic, despre importanța păstrării originilor în operele de artă recentă.

În al doilea panel au împărtășit povești de succes ale unor proiecte de inspirație tradițională și aplicații în industrii creative Dana Georgescu, co-fondatoare a Ansamblului Moara de hârtie – Satul Meșteșugurilor din Comana, Alina Zară Prunean, inițiatoarea proiectului Mândra Chic, dezvoltată în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti din Mândra, Țara Făgărașului, David Sandu, fondatorul Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage și artista - muzician Mădălina Pavăl, inițiatoarea proiectului Oamenii se fac dor. În cadrul conferinței, pauza dintre cele două paneluri a fost una muzicală pe acordurile formaţiei Graiu.

Iar Mihaela Ion, co-fondatoare a Revistei Atelierul și manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, a moderat și antrenat discuțiile.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro