bookblog.ro

---

A cincea ediție a Festivalului NARATIV se desfășoară în perioada 25-26 martie

Scris de • 15 March 2023 • in categoria Stiri

Festivalul NARATIV se va desfășura în perioada 25-26 martie, în edificiul istoric al Colegiul Național „Școala Centrală”. Colegiul și-a deschis porțile pentru a găzdui atelierele educaționale creative dedicate tuturor elevilor ce studiază la școlile din București și au vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, precum și dialogurile cu părinții susținute de către consilieri în educație și psihoterapeuți.

Aflat deja la cea de-a cincea ediție, Festivalul este organizat de Asociația Curtea Veche și se desfășoară cu avizul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, având susținerea Fundației Bosch România, Arcca, Herlitz și Pelikan. Participarea este gratuită pentru elevi, iar aceștia se pot înscrie pe www.narativ.ro.

Cei 30 de pedagogi care vor coordona atelierele și conferințele sunt scriitori, istorici, actori, psihologi, chimiști și împărtășesc un obiectiv comun, acela de a-i încuraja pe copii să descopere bucuria lecturii în cele mai diverse și interactive modalități.

Elevii se pot înscrie online la atelierul preferat sau pot opta pentru a participa la mai multe ateliere. Fiecare atelier va avea o durată de 50 de minute și va fi urmat de o pauză. Cei mici vor fi încurajați să pună întrebări și să discute liber, stimulându-le astfel gândirea și comunicarea. De exemplu, în cadrul atelierului „Jurnalistul de poveste”, cei mici sunt încurajați să exploreze textul alături de regizorul Barna Nemethi și să descopere secretele poveștii prin tehnici de investigație care le vor stârni curiozitatea și interesul față de citit.

În ceea ce privește dialogurile cu părinții, ca exemplu, aceștia pot să afle care sunt cele mai bune metode prin care îi pot încuraja pe cei mici să descopere bucuria lecturii, participând la conferința „Cum dobândim obiceiul lecturii”, susținută de Nora Neghină, cunoscut psiholog, psihoterapeut și expert mindsight.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Daniel spune:

    Multumesc pentru informatie. Acest targ este unul de exceptie si trebuie notat in agenda fiecaruia. A excelat si in editiile trecute

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro