bookblog.ro

---

A început cea de-a treia ediție „SuperPovești din București”

Scris de • 7 March 2023 • in categoria Stiri

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication au lansat cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

Copiii și adolescenții din capitală sau cei care învață în București sunt invitați să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, în cadrul școlii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le „vâneze” în documentele și materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în povești.

A început cea de-a treia ediție „SuperPovești din București”

În perioada 11 - 21 septembrie 2023, copiii și adolescenții cu vârste între 8 și 18 ani, împărțiți în trei mari categorii de vârstă, sunt așteptați să trimită poveștile lor către organizatori. Un juriu va evalua poveștile trimise de ei, câștigătorii fiind anunțați pe data de 1 octombrie 2023. Cele mai bune povești vor fi publicate într-un volum colectiv, care va fi lansat în luna decembrie a acestui an. Participarea copiilor la concurs este gratuită.

Ne place să credem că, pe lângă dragostea de carte, care ne-a definit întotdeauna, CLB reprezintă Cunoaștere, Libertate și Bucurie pentru pasionații de lectură. De aceea, avem convingerea că, împreună, vom reuși să creștem o nouă generație de tineri valoroși, care să prețuiască darul minunat al lecturii. Iar proiectul SuperPovești din București încurajează deplin acest obicei”, a declarat Marieta Seba, directoarea Companiei e Librării București.

Lansat în perioada pandemiei și derulat cu succes în 2021 și 2022, proiectul SuperPovești din București a fost desemnat la finalul anului trecut drept „Cea mai bună campanie de comunicare din domeniul Cultură / Artă” la Romanian PR Award.

Site-ul oficial al proiectului: www.superpovestidinbucuresti.ro.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro