bookblog.ro

---

Autorul francez Bernard Minier vine pentru prima dată în România

Scris de • 6 June 2019 • in categoria Stiri

Autorul francez Bernard Minier,  care va veni în România joi, 6 iunie, de la ora 19:00, la Cărturești Carusel, a cunoscut succesul la 50 de ani, cu primul său roman, „Glacé” („Înghețat”). Ce nu bănuia la debut era faptul că personajul său, comandantul Martin Servaz, îl va face celebru nu doar în Franța, ci în toată lumea, devenind și personaj de film.

După alte patru romane care îl au în centru pe polițistul Servaz, „Le Cercle”, „N’éteins pas la lumière”, „Nuit” și „Sœurs”, postul de televiziune M6 a difuzat serialul „Glacé” produs de Gaumont Television, în ianuarie 2017. Debutul acestuia a înregistrat  o audiență medie de 4.8 milioane de telespectatori, cu un vârf de 5.4 milioane și a reprezentat cea mai mare premieră  a unui serial de dramă a postului tv, din 2010.

Despre adaptarea cărții pentru serialul difuzat la M6, Bernard Minier declara că: „Adaptarea unei cărți într-un serial este întotdeauna o trădare a cuvântului scris, dar, atâta timp cât păstrăm spiritul și atmosfera scriiturii, acesta este cel mai important lucru. În serial sunt anumite aspecte modificate, dar esența cărții mele a fost redată întocmai. Am fost uimit de rezultat”, mărturisea Minier pentru publicația HuffPost. El a admis că nu ar fi putut niciodată adapta de unul singur bestsellerul „Glacé”, pentru că ar fi fost tentat să transpună toată povestea în scenariu. „Un serial care ar fi atât de fidel poveștii originale, ar rămâne foarte rar bun până la final", a estimat el. Un an mai târziu, în ianuarie 2018, după succesul înregistrat la M6, NETFLIX a cumpărat drepturile de difuzare internațională pentru 190 de țări. Cu titlul „The Frozen Dead”, serialul poate fi văzut și în România.

Aceasta a fost o adevărată reușită pentru un autor francez și o confirmare a succesului său în a crea un personaj puternic pentru cititorii din întreaga lume și o atmosferă captivantă și unică în romanele sale. În prezent, Bernard Minier este autorul a 7 romane care s-au vândut în 3 milioane de exemplare.

Autorul francez ale cărui cărți vor fi publicate de Editura Trei în colecția Crime, va veni în această săptămână, pentru prima dată, în România. Minier va lansa joi, 6 iunie, de la ora 19:00, romanul „Glacé” la librăria Cărturești Carusel, în cadrul unui eveniment organizat de Editura Trei și Institutul Francez din România. La eveniment vor vorbi Mihaela Dedeoglu, jurnalist RFI și Liviu Iancu, scriitor și jurnalist Profit.ro. Moderator va fi Magdalena Mărculescu, Director Editorial TREI.

Bernard Minier va participa, de asemenea, la prima ediție a festivalului „Misterele Bucureștiului”, organizat de Muzeul Literaturii Române și celebrul Festival „Quais du Polar” de la Lyon, în parteneriat cu  Institutul Francez din România, în cadrul Sezonului România - Franța.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro