bookblog.ro

---

Cel mai cunoscut librar-anticar din Scoția, în dialog LIVE cu Bufnițele

Scris de • 12 October 2020 • in categoria Stiri

Cu o zi înainte de debutul ediției din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt, marți, 13 octombrie, cel mai cunoscut librar-anticar din Scoția, Shaun Bythell, va intra într-un dialog LIVE cu fondatoarele librăriei independente „La Două Bufnițe”, Oana Doboși și Raluca Selejan. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00 și va fi transmis LIVE pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/ladouabufnite și https://www.facebook.com/anansi.worldfiction.Shaun Bythell, un autor extrem de îndrăgit în spațiul britanic, a fost „adoptat” recent și cititorii români, odată cu traducerea în limba română a cărții sale de debut, Jurnalul unui librar, în colecția Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M, cel mai recent proiect dedicat traducerilor din literatura universală de pe piața de carte din România.

Jurnalul unui librar este o carte despre dragostea pentru cărți, dincolo de toanele clienților morocănoși, despre Scoția rurală, dar și o scrisoare furibundă din linia întâi a luptei dintre proprietarii micilor afaceri cu cărți și giganți precum Amazon. Cartea, apărută în limba română în traducerea Mihaelei Buruiană, se află în curs de ecranizare, într-o mini-serie TV din Regatul Unit.

Absolvent de Drept, după ce a experimentat tot soiul de joburi, de la munca în construcții la cea de documentarist, Shaun Bythell este din 2001 proprietarul celui mai mare magazin de cărți vechi din Scoția, The Bookshop din Wigtown. O „întâmplare” despre care Bythell spunea, într-un interviu pentru The Bookish Report, că este „de departe, unul dintre cele mai fericite accidente” care i s-au întâmplat. În 2010 a înființat pagina de Facebook a magazinului, unde postează observații acide legate de întrebările stupide, trăsnite sau comentariile răuvoitoare ale clienților săi. Jurnalul unui librar (2018) este prima lui carte, unde relatează evenimentele cotidiene din viața unui librar, care arată total diferit de versiunea idilică pe care o avem cu toții în minte. În 2019 a publicat o a doua parte a memoriilor sale, The Confessions of a Bookseller, iar anul acesta, pe 5 noiembrie, cea de-a treia sa carte va sosi din tipografie: Seven Kinds of People You Find in Bookshops.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro