bookblog.ro

---

Cele mai vândute cărți în 2020: editura All și editura Litera

Scris de • 17 December 2020 • in categoria Stiri

Unul dintre lucrurile pe care le aștept cu mare nerăbdare la final de an sunt listele cu cele mai dorite cărți. Îmi place să descopăr câte cărți am bifat din aceste liste, să-mi fac planul de lectură pentru anul viitor, să descopăr ce titluri au avut succes etc.

Pe voi vă inspiră listele de mai jos?

Editura All

1 Istoria românilor, semnată de istoricul român Constantin C. Giurescu (1901-1977), este cel mai bine vândut titlu în 2020. Cartea adună, în cele aproape 1800 de pagini, istoria poporului român din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul epocii fanariote.

2 Tehomir este o carte prin intermediul căreia maestrul Horaţiu Mălăele îşi invită cititorii să descopere frânturi din vremea copilăriei sale miraculoase.

3 Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey, este considerată cea mai importantă carte a secolului XXI în domeniul afacerilor. Volumul e un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente în viața de familie, în afaceri și în societate.

4 Arme, virusuri şi oţel. Soarta societăţilor umane, de Jared Diamond, culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a-şi pune întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori şi doar întâmplător răspunsuri.

5 Ce-aș fi eu fără tine?,de Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), prezintă o poveste în care prima iubire influențează cursul întregii vieți, aventurându-se de pe acoperișurile din Paris până în însoritul San Francisco.

 

Editura Litera

1 Pacienta tăcută de Alex Michaelides. Un bestseller de neegalat, considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani. Numit de critici „thrillerul perfect”,  romanul spune o poveste inteligentă și șocantă despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei - și despre un terapeut obsedat să descopere motivul din spatele acestui act.

2 Povestea mea de Michelle Obama. Autobiografia fostei prime doamne a Statelor Unite ale Americii continuă să stârnească un interes viu printre cititorii din toată lumea, inclusiv, firește, din România. Cu peste 14 milioane de exemplare vândute la nivel global, Povestea mea rămâne una dintre cele mai admirate și dezbătute povești inspiraționale.

3 Pământ american de Jeanine Cummins. Cea mai controversată carte a anului 2020, recomandată de Oprah în celebrul său club de lectură. Scrisă cu măiestrie și plină de o umanitate profundă, sfâșietoare, Pământ american este genul de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

4 Gândește ca un călugăr de Jay Shetty. O carte extrem de necesară în contextul social actual, scrisă de superstarul social media, gazdă a podcastului #1 On Purpose, Gândește ca un călugăr transformă înțelepciunea atemporală deprinsă pe când Shetty era călugăr în pași practici pe care îi poate face oricine, zi de zi, pentru a duce o viață mai puțin marcată de anxietate și mai plină de sens. Alegând această carte, cititorii înțeleg de ce negativismul este contagios, cum pot să-și controleze tendința de a gândi prea mult, cum să-și folosească frica, de ce nu pot găsi fericirea atunci când o caută, cum să aibă câte ceva de învățat de la toți cei pe care-i întâlnesc și multe altele.

5 Darul stelelor de Jojo Moyes. Un nou bestseller în topul preferințelor cititorilor români, semnat de cea mai bună autoare contemporană din Marea Britanie. Cartea se inspiră dintr-o remarcabilă poveste adevărată și ne prezintă cinci femei incredibile, care se vor dovedi la fel de ușor de îndrăgit ca Lou Clark, eroina de neuitat a romanului Înainte să te cunosc.

6 Vindecarea copilului interior de Stefanie Stahl. O carte-fenomen, vândută în Germania în peste 500 000 de exemplare și tradusă în peste 20 de limbi, care abordează un subiect sensibil pentru toți: cum să ne redobândim încrederea în sine? Cu ajutorul exercițiilor practice propuse de autoare, aclamate de specialiști și cititori din întreaga lume, ne vom descoperi resursele și vom găsi răspunsuri la întrebări pe care ni le-am pus dintotdeauna.

7 Pământul făgăduinței, volumul 1, de Barack Obama. Cea mai așteptată carte de memorii a anului sparge recordurile mondiale de vânzări și este pe cale să devină cea mai vândută carte de memorii a unui fost președinte SUA. Reflectând la perioada în care a fost președinte, Obama relatează într-o manieră emoționantă și foarte personală felul cum s-au scris pagini întregi de istorie și îi poartă pe cititori într-o călătorie irezistibilă, pornind de la cele mai timpurii ambiții politice ale sale până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al SUA și primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

8 Dincolo de stele de Kristin Hannah. Un roman emoționant despre iubire, maternitate, pierdere și noi începuturi, care ne amintește că acolo unde există viață există și speranță, iar acolo  unde există iubire există și iertare. O poveste plină de forță, care demonstrează, o dată în plus, de ce Kristin Hannah este una dintre cele mai iubite scriitoare contemporane și mereu în topul preferințelor cititorilor români.

9 Cele șapte surori. Sora Furtună (Povestea lui Ally) de Lucinda Riley. Volumul preferat de cititori din electrizanta serie a celebrei autoare de bestselleruri. Lucinda Riley, ale cărei cărți au fost traduse în peste 37 de limbi și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, fascinează și stârnește de fiecare dată curiozitatea cititorilor cu noi povești pline de aventuri emoționante.

10 Respirație în doi de Nicholas Sparks. Unul dintre cei mai iubiți povestitori ai lumii, ale cărui romane s-au vândute în peste 100 de milioane de exemplare la nivel internațional, intră rapid în topul preferințelor cititorilor cu această nouă carte apărută în premieră în România, la Editura Litera. Sparks este recunoscut pentru măiestria desăvârșită cu care scrie romane de dragoste, iar acest titlu nu face excepție.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Pingback: Scurte #670 | Assassin CG

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro