bookblog.ro

---

Cele mai vândute cărți în 2021: Editura ALL și Editura Litera

Scris de • 21 December 2021 • in categoria Stiri

 

EDITURA ALL

 

Cărți pentru publicul larg

Istoria românilor, semnată de istoricul român Constantin C. Giurescu (1901-1977), se menține pe prima poziție și în 2021. Cartea adună, în cele aproape 1800 de pagini, istoria poporului român din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul epocii fanariote.

Arme, virusuri şi oţel. Soarta societăţilor umane, de Jared Diamond, culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a-şi pune întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori răspunsuri.

Curiozități bizantine. Povești stranii și fapte surprinzătoare din istoria celui mai ortodox imperiu din lume, de Anthony Kaldellis, a deschis anul acesta o nouă colecție Curiozități istorice, care  se adresează în egală măsură erudiților clasiciști, istoricilor sau cititorilor pasionați de faptele eroice sau anecdotice ale trecutului.

Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?, de Laura Ene, este un volum în care autoarea își împărtășește experiența ei personală și profesională în privința scăderii în greutate și a schimbării stilului de viață.

Pasărea Liră, de Cecelia Ahern, a fost publicată în limba română în primăvara acestui an și surprinde o poveste de dragoste trăită cu inocență, în lumea showbiz-ului, din care tocmai inocența lipsește cu desăvârșire.

 

Cărți medicale

Colecția Manuale pentru asistenți medicali cuprinde volume fundamentale pentru pregătirea și perfecționarea celor care se specializează în îngrijirea medicală, oferindu-le resurse educaționale de cea mai înaltă calitate.

Tratatul de pediatrie, coordonat de prof. univ. dr. Florea Iordăchescu, se menține în topul vânzărilor, fiind o lucrare de ȋnaltă ținută științifică dedicată sănătății copilului. La elaborarea sa au participat specialiști ȋn domeniu din generațiile mai vechi, ȋncă active și deosebit de implicate, cărora li s-au alăturat colegi din generațiile mai tinere, aflați la deplină maturitate profesională și științifică.

Boli infecțioase este o carte esențială în domeniul bolilor infecțioase, care se adresează studenților și medicilor deopotrivă și care are scopul de a oferi o resursă convenabilă de informații precise, convenabile și de ultimă oră.

Atlas de anatomie, un volum riguros și detaliat pentru studiul anatomiei umane, satisface de mai bine de 70 de ani nevoile noilor generații de studenți.

Principiile chirurgiei este considerat cel mai important text de chirurgie din lume; ediția a X-a este actualizată conform noilor evoluții în domeniu, incluzând asistența chirurgicală modernă bazată pe dovezi și ghidarea în leadership pentru medicii rezidenți și chirurgii practicieni.

 

Cărți pentru copii

Cărțile din colecția Pisicile războinice se află de mulți ani în topul preferințelor tinerilor cititori, semn că lumea fascinantă a acestor feline atrage constant noi fani. Până acum, au fost publicate în limba română 26 de volume, urmând ca anul viitor să vadă lumina tiparului primele cărți dintr-o ediție specială Pisicile războinice.

Prietenii lui Năsuc. Copacul din casă, de Cristina Gheorghiu, cu ilustrații de Florin Gheorghiu, este o poveste de sărbători în care gașca celor cinci șoricei cade din nou pradă poftei de aventură, dar și poftelor culinare.

Seria Vreau să știu oferă răspunsuri clare și inspirate la cele mai dificile întrebări pe care ni le pun copiii. Cu ajutorul acestui volum, nu numai că vor înțelege mai bine lumea care ne înconjoară, dar își vor dezvolta imaginația și spiritul creativ.

Lecția de sănătate pentru copiii de 3-5 ani este prima din seria cu același nume, ale cărei volume cuprind informații esențiale, adaptate fiecărei vârste, despre menținerea sănătății fizice și despre dezvoltarea emoțională a copiilor. Conținutul, ușor accesibil micuților și structurat în jurul unor teme principale, poartă avizul unui medic.

Un cățeluș în furtună, de Guojing, este o poveste fără cuvinte, o provocare pentru imaginația cititorilor de peste 4 ani. Autoarea, originară din China, a primit pentru volumul ei de debut, Drumul spre casă, titlul de „Cea mai bună carte ilustrată pentru copii” acordat de New York Times Book Review.

 

 

EDITURA LITERA

 

Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări de Igor Bergler este bestsellerul absolut al anului 2021, un thriller inteligent și extrem de bine documentat despre intrigile și misterele Vaticanului. În spatele unor execuții ritualice, se află o conspirație terifiantă și un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Dozarea perfectă dintre suspans, crimă, mister și istorie face din acest roman o lectură hipnotică, depășind cu mult pariurile cărților anterioare ale autorului.

Fecioarele de Alex Michaelides. După bestsellerul Pacienta tăcută, considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani, scriitorul Alex Michaelides revine în topuri cu al doilea său roman, cel puțin la fel de captivant ca primul; Fecioarele împletește magistral mitologia greacă, psihologia, obsesia și crima. Un thriller psihologic uluitor despre determinarea unei psihoterapeute strălucite de a înțelege și de a devoala crimele bizare ale charismaticului profesor de tragedie greacă, Edward Fosca.

Apă proaspătă pentru flori de Valerie Perrin – un roman tulburător despre Violette, administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia, despre universul său, o poveste intimă și plină de forță despre o femeie care, în ciuda tuturor obstacolelor, crede invariabil în viață și în bucurie. Romanul a fost tradus în peste 30 de țări și a câștigat Premiul Maison de la Presse, Paperback Readers Prize, intrând pe listele ABA Indies Introduce și Indie Next List în 2020.

Portocala sângerie de Harriet Tyce este un thriller domestic obsesiv, ce pe mulți cititori i-a ținut prinși compulsiv de paginile acestuia. Un roman întunecat și captivant despre violența domestică, lipsa de devotament în căsnicie, despre impulsuri viscerale, dar și despre pierderea respectului de sine. Un debut fulminant al scriitoarei Harriet Tyce, cartea fiind publicată în peste 25 de țări.

Oricine poate avea o relație fericită de Stefanie Stahl – o nouă carte utilă și intuitivă a psihoterapeutei Stefanie Stahl, autoare a cărții-fenomen, Vindecarea copilului interior. Terapeuta ne învață că formula unei relații sănătoase constă în armonia dintre atașamentul de celălalt și autonomia personală. Un echilibru care se dovedește deseori fragil, dar pe care autoare acestui nou bestseller ni-l indică, printr-un stil clar și cu o abordare practică, cum să-l învățăm, dar și cum să renunțăm la tiparele comportamentale disfuncționale, dacă ne dorim o relație fericită cu celălalt.

Apropo de nimic de Woody Allen, o autobiografie spumos de amuzantă și inteligentă, scrisă de unul dintre cei mai remarcabili cineaști și artiști ai timpurilor noastre. O avalanșă de glume, replici și povestiri face, din acest neegalat autoportret, o carte îndrăzneț de sinceră, de intimă și de dinamică. Cu stilul său unic de povestitor, Allen amintește de încercările sale de a intra în industria de divertisment de radio și televiziune, despre cariera sa cinematografică, dar și despre relațiile și căsniciile sale, despre greșelile și succesele sale, despre pasiunea sa pentru jazz și sport.

Așa începe răul de Javier Marias. Un nou roman publicat de Editura Litera, al unuia dintre cei mai prolifici scriitori spanioli contemporani, Javier Marias — scriitor tradus în 46 de limbi, cu peste 8 milioane de cărți vândute în întreaga lume. Considerată de critici o operă majoră, Așa începe răul este o poveste hipnotică, digresivă, presărată cu tensiune erotică, conflicte politice și meditații filosofice.

Povești de vară de Mieko Kawakami este un portret radical și intim al condiției femeii în Japonia contemporană și nu numai, un roman ce chestionează ireverențios feminitatea, corpul feminin, dar și familia, cu legăturile și abuzurile, cu așteptările și trădările cu care aceasta vine la comun. O voce tânără și proaspătă, Mieko Kawakami a primit mai multe premii literare de prestigiu în Japonia, printre care Premiul Akutagawa, Premiul Tanizaki și Premiul Murasaki Shikibu.

Trăind cu zeii de Neil MacGregor — o carte fascinantă, spiritual și complex construită, care tratează un aspect axiomatic al conditiei umane, și anume că nu există nicio societate în lume ai

 

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Pingback: Scurte #670 | Assassin CG

  2. Pingback: Scurte #671 | Assassin CG

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro