bookblog.ro

---

Cele mai vândute titluri la ediția nr. 5 Final Frontier

Scris de • 17 April 2016 • in categoria Stiri

În week-end-ul 2-3 aprilie a avut loc ediția nr. 5 Final Frontier – singurul târg de carte SF & Fantasy din țară. Connect Hub a găzduit pentru două zile cei mai pasionați cititori ai genului, fani costumați în personajele preferate, sesiuni de board games, dar și ateliere creative și peste 20 de lansări de carte și evenimente cu scriitori.

Cei peste 1000 de vizitatori au ales de pe standurile expozaților mai ales ultimele noutăți editoriale și aparițiile cele mai proaspete. Iată listă celor mai vândute volume pentru fiecare editură:

Foto 2

Editura Nemira i-a atras pe cititori mai ales prin volumele Cei 100 de Kass Morgan, Mila 2.0 de Debra Driza, Regina Roșie de Victoria Aveyard, Prințul fractal de Hannu Rajaniemi, dar și prin noutățile pentru copii de la proaspăt apăruta Editură Nemi: Frumoasa Adormită și Fusul de Neil Gaiman, Frații Trapper în război de Geoff Rodkey, Bronto, un dinozaur neastâmpărat de Valentin Nicolau.

Cele mai vândute titluri de la Editura Paladin au fost Trezirea Leviatanului de James Corey, Elantris și Calea regilor de Brandon Sanderson și Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes. La standul Editurii RAO vizitatorii s-au îndreptat spre romanul Gazda, de Stephenie Meyer și volumele scrise de Terry Pratchett și Anne Rice.

Foto 1

Millenium Books a mizat mai ales pe scriitori români, astfel încât în topul preferințelor s-au aflat Povestiri fantastice de Lucian Dragoș Bogdan, Secvență de zbor de Ioana Vișan și antologia grupului literar Secția 14, coordonată de Michael Haulică, Eroi fără voie. Tot un top al scriitorilor români a fost și la Editura Tritonic, format din Sub steaua infraroșie de Alexandru Lamba, Galaxia Sudică de Aurel Cărășel și Atavic de Liviu Surugiu.

Preferatele de la Editura Crux au fost Regatul sufletelor pierdute de Ana Maria Negrilă, Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște de Robert E. Howard și Cartea cu scoarțe de argint ferecate de Florin Pîtea.

În ceea ce privește volumele în limba engleză, la standul Books Express au fost căutate mai ales seriile World of Warcraft și Witcher, în timp ce pasionații de benzi desenate au ales de la HAC!BD noul roman al lui Marian Coman, Haiganul. Fluviul Șoaptelor.

Mai multe imagini de la târg și evenimente, AICI.

 

 

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Monique spune:

    Ar trebui organizate mai des asemenea targuri. Imi amintesc de perioada cand vanam cartile lui Asimov prin toate librariile. Poate si generatiile mai tinere vor reinoda pasiunea pentru SF si pentru citit si descoperit aceasta lume minunata a povestilor ce dau frau liber inovatiilor si imaginatiei.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro