bookblog.ro

---

Christine Angot este laureata Premiului Médicis, ediția 2021, pentru romanul Le Voyage dans l’Est/ Călătorie în est, în pregătire la Polirom

Scris de • 28 October 2021 • in categoria Stiri

Christine Angot este laureata Premiului Médicis, ediția 2021, pentru romanul Le Voyage dans l'Est/ Călătorie în est, publicat de editura Flammarion și aflat în pregătire la Polirom.

Ediția în limba română, Călătorie în est, va apărea în anul 2022, în traducerea Sînzianei Cotoară, în prestigioasa colecție „Biblioteca Polirom”. Le Voyage dans l'Est/ Călătorie în est este una dintre cele mai marcante apariții ale anului editorial 2021 și se află pe lista volumelor finaliste la Premiul Goncourt.

Christine Angot .Paris, 2 février 2019

De aceeași autoare, la editura Polirom a mai apărut romanul O iubire imposibilă, în traducerea lui Mădălin Roșioru, volum câştigător al Prix Décembre 2015 şi nominalizat la Prix Goncourt.

Romancieră, autoare de proză scurtă şi de teatru, Christine Angot (n. 1959) a debutat în 1990 şi este recunoscută pentru scriitura ei lipsită de preţiozitate, pentru tenacitatea stilului simplu, aparent fără ascunzişuri, dar care adeseori reuşeşte să surprindă traume personale.

Autoare a mai multor romane, dintre care amintim Sujet Angot (1998), L’Inceste (1999), Rendez-vous (2006, câştigător al Premiului Flore în acelaşi an), ea se numără printre cei mai proeminenţi scriitori francezi contemporani.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro