bookblog.ro

---

Clubul de istorie Corint #5: În culisele dictaturii comuniste

Scris de • 24 January 2023 • in categoria Stiri

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 26 ianurie, ora 19.00, la librăria CLB Luceafărul din București.

 

Clubul de istorie Corint #5: În culisele dictaturii comuniste

Jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor intra în culisele dictaturii comuniste, în efortul de a înțelege cine a fost Elena Ceaușescu și care este explicația ascensiunii ei în nucleul conducerii politcii românești, cât de puternică era, de fapt, Lenuța din Petrești.

Discuția va porni de la două volume semnate de Lavinia Betea și publicate în imprintul Corint Istorie Autori Români: Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu și Ceaușescu și epoca sa.

„Elena Ceaușescu n-a ținut jurnale, n-a scris bilețele și nici scrisori... N-a lăsat în urmă reflecții despre viața ei. Hazardul, voluntarismul ori întâmplarea să fi prevalat în acest destin? În pofida avalanșei de informații politice, rețetele câștigului și pierderii puterii nu ne sunt mai limpezi decât strămoșilor din vechime”, scrie Lavinia Betea în prefața volumului Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu (Corint, 2021).

Invitații acestei ediții sunt:

  • Lavinia Betea, autoare, profesor Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad
  • Adrian Cioroianu, istoric, profesor Facultatea de Istorie, Universitatea din București
  • Cosmin Popa, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, Academia Română
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, coordonator Corint Istorie.

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

În plus, membrii Clublui de istorie Corint beneficiază de surprize deosebite: invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Vă puteți înscrie în Club completând formularul disponibil aici.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro