bookblog.ro

---

Colegi de viață, acum și colegi de colecție: Moni Stănilă și Alexandru Vakulovski. Cărți noi în „Ego. Proză”

Scris de • 29 April 2020 • in categoria Stiri

Colegi de breaslă, colegi de viață, acum și colegi de colecție: Moni Stănilă & Alexandru Vakulovski vin cu cărți noi în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom. Țipă cît poți de Moni Stănilă & Pizdeț de Alexandru Vakulovski sunt cele mai recente apariții din „Ego. Proză” și sunt disponibile atât în versiune tipărită, cât și în format digital.

Îi puteți urmări pe cei doi autori citind fiecare fragmente din romanul celuilalt:

Moni Stănilă citește din Pizdeț

 

Alexandru Vakulovski citește din Țipă cît poți

Dan Coman despre Țipă cît poți de Moni Stănilă: „O carte absolut surprinzătoare. Un roman insolit și curajos, plin de umor, candoare și ironie, cum n-am mai citit de multă vreme în literatura noastră. O poveste atipică, spusă inteligent și abil, cu schimbări neașteptate ale registrelor, într-un permanent joc al apropierilor și distanțelor. Un text proaspăt și dinamic despre identitate și alteritate, construit fragmentar, cu o scriitură precisă și densă, asemănătoare când structurilor poetice, când jurnalului, când textelor vechi/sacre. O istorie personală de la Una la Alta, conturând, alături de Noua și Drei, unul dintre cele mai interesante personaje feminine din literatura de azi.”

Andrei Gheorghe despre Pizdeț de Alexandru Vakulovski: „În sfîrșit am citit o carte românească. Alexandru Vakulovski: Pizdeț. Să-i scriu? Să nu-i scriu? Nu știu, oricum în seara asta o să mă văd cu Santiago și o să-i povestesc despre Pizdeț, poate o să-i dau cartea și lui... și altora, și altora, și la emisiune probabil o să povestesc de ea, și poate o să-i spun și Mădălinei, și lui Bogdan, și lui Miron, și poate o să uit, așa cum deseori o fac, și poate o să-mi treacă. Sper să nu.”

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro