bookblog.ro

---

Doina Ruşti despre „Homeric”, la Bucureşti. Convorbiri despre recuperarea valorilor

Scris de • 10 October 2019 • in categoria Stiri

Luni, 14 octombrie, de la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea o discuție pe marginea romanului „Homeric”, de Doina Ruști, nu departe de locul acțiunii: din abulica stradă Brezoianu, până în inima Pădurii Cotroceni. Despre lumea veche și, mai ales, despre lumea de azi.

Alături de Doina Ruști, vor participa: Paul Cernat, Cosmin Ciotloş şi Bogdan Simion (Cobzarul), cu muzica mahalalei Gorgani.

„Homeric”, apărut de curând la Editura Polirom, adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei scrise de Doina Ruști.

Când din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani, începe să bântuie o stafie, iar oamenii dispar, unul câte unul, printre dispăruți numărându-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora. În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar, așa cum se întâmplă în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește.

„Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și al farmecelor fatale.” (Paul Cernat)





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro