bookblog.ro

---

Două expoziții concentrate pe auto-descoperire la Celula de Artă și Kulterra Gallery

Scris de • 23 June 2022 • in categoria Stiri

În ultima jumătate a lunii iunie, echipa Celulei de Artă prezintă publicului două expoziții izvorâte din demersuri de auto-descoperire, de introspecție și de ancorare în lumea înconjurătoare. Astfel, până pe 9 iulie, la Celula de Artă (B-dul Carol nr. 53), va putea fi văzută expoziția Amor fati, prima expoziție personală a tânărului artist Denis Nanciu, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu iar până pe 14 iulie, la Kulterra Gallery (Str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106) Do animals have souls?, expoziția artistei emergente Adelina Laura Cîmpeanu.

Douăzeci și trei de gânduri sau întrebări despre lume și rosturile ei, în douăzeci și trei de figuri

Pentru prima expoziție personală Denis Nanciu a ales să debuteze cu o punere în scenă populată de ființe-gânduri în galeria vitrină Celula de Artă din cadrul hub-ului cultural Carol 53.

Douăzeci și trei de figuri, douăzeci și trei de gânduri sau douăzeci și trei de întrebări despre lume și rosturile ei, câte una pentru fiecare demon sau înger care îl bântuie sau vizitează pe artist. Pentru fiecare an al vieții de până acum și în continuare până ce Denis își va fi încheiat socotelile cu lumea încă o nălucă va mai apărea în fiecare an, după an, după an și până la sfârșitul infinitului. Dar după infinit? Urmează alt infinit. Amor fati este o expresie din latină care se referă la dragostea pentru destin ca principiu sau destinul propriu.

Sufletul creațiilor din jurul nostru, surprinse pe pânză

„Do animals have souls?” s-a născut într-o perioadă de descoperire a propriului corp și sine al artistei. Schimbarea stilului de viață către veganism a împins-o către întrebările simple pe care fiecare dintre noi și le-a pus într-un moment al existenței noastre. Ca oameni, nu suntem singuri pe acest pământ, suntem înconjurați de cele mai importante creații. Ne bucurăm zilnic de dragostea și atenția lor, le primim energia și le-o oferim pe a noastră în schimb. Prin ce putem surprinde faptul că aceste ființe au sau nu suflet? Prin sugestia și sinteza deplină a animalelor pe care le stilizează prin utilizarea câtorva trăsături, anulând spațiul și afirmând supremația corpurilor acestora, artista așază figurile pe întreaga suprafață a pânzei, luând în considerare jocul cromatic din spațiul aplatizat, organizat prin spontaneitatea definirii elementelor. Lucrările vorbesc despre atitudinea artistei față de una dintre cele mai iubite întrebări - tu ce crezi, animalele au suflet?

Având un trecut plin de culori, Adelina Laura Cîmpeanu se remarca prin tentativa fovă de a conferi culoare compozițiilor, dar punctul de plecare al artistei se află în expresia brută de generare a formelor.

Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro