bookblog.ro

---

Editura Polirom la Gaudeamus 2020: Program de evenimente

Scris de • 16 November 2020 • in categoria Stiri

În perioada 16-22 noiembrie 2020, Editura Polirom participă la Târgul de Carte Gaudeamus, ediția cu numărul 27, care se va desfășura exclusiv online, pe gaudeamus.ro.

În cadrul acestei noi ediții a târgului, Polirom va lansa în premieră, pe platforma gaudeamus.ro, cinci dintre cele mai recente apariții ale acestei toamne editoriale, iar vizitatorii paginii Polirom de pe siteul organizatorilor vor fi redirecționați către partenerul oficial al târgului: elefant.ro.

Video-lansările Polirom la Gaudeamus 2020, ediție exclusive online:

Marți, 17 noiembrie, ora 12.30
Mihai Copăceanu, Ghid de supraviețuire în pandemie. 500 de sfaturi de la adolescenţi pentru adolescenţi şi părinţi

Mihai Copăceanu și Mihai Drugă (clasa a X-a, Liceul teoretic „Tudor Vladimirescu”, București) în dialog cu Nona Rapotan

Cuvânt-înainte de acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici

Prefaţă de prof. univ. dr. Daniel David

Bazată pe un studiu ce a inclus peste 1.200 de tineri, cartea de față arată în ce măsură pandemia le-a afectat educația, echilibrul psihoemoțional, relațiile cu familia, alimentația și utilizarea internetului, comportamentele de risc precum consumul de alcool și fumatul. Dar, mai ales, oferă sugestii și idei ale unor adolescenți privind adaptarea la noua realitate, sfaturi ale medicilor și recomandări de asistență și consiliere psihologică gratuită. Un sprijin necesar într-o lume confruntată cu schimbări rapide și bulversante.

 

Miercuri, 18 noiembrie, ora 12.00

Biblioteca Polirom: Ian McEwan, Gândacul

Ioan Stanomir și Dan Croitoru în dialog cu George Onofrei

Traducere din limba engleză de Dan Croitoru

Într-o bună dimineaţă, Jim Sams, „inteligent, dar în nici un caz profund”, se trezeşte metamorfozat în prim-ministrul Marii Britanii. Ştie că are o misiune de îndeplinit. Nimeni şi nimic nu va sta în calea hotărârii lui de-a împlini voinţa poporului: nici opoziţia, nici disidenţii din propriul partid, nici măcar regulile democraţiei parlamentare. În această satiră kafkiană de un umor caustic, Ian McEwan zugrăveşte o imagine deopotrivă absurdă şi atât de percutantă a societăţii britanice din era Brexit.

Miercuri, 18 noiembrie, ora 12.30

Biblioteca Polirom: Sjón, Mánasteinn. Băiatul care n-a existat niciodată

Moni Stănilă și Ovio Olaru în dialog cu Ștefan Ene

Traducere din limba islandeză și note de Ovio Olaru

Islanda după Primul Război Mondial, devastată de gripa spaniolă, aventurile unui adolescent, un vulcan care erupe, cinematografele goale ale capitalei: acestea sunt coordonatele unui roman în care boala şi, prin extensie, moartea sau convalescenţa pândesc după fiecare colţ. Un roman ca un film, al cărui montaj reconstituie Reykjavíkul începutului de secol XX în toată frumuseţea lui degenerată.

 

Joi, 19 noiembrie, ora 12.30

Junior: Jonathan Coe, Oglinda dorințelor

Radu Paraschivescu în dialog cu Nona Rapotan

Traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu

Într-o zi micuţa Claire, încercând să scape de certurile părinţilor, se retrage în spatele casei, unde descoperă o oglinjoară spartă ce exercită o stranie atracţie asupra ei. Deși e doar un ciob de sticlă, are puterea magică de-a transforma până și realitatea cea mai urâtă într-o lume fabuloasă. Răsfrânt în oglindă, cerul cenușiu devine de azur, iar casa modestă de la periferie în care locuiește Claire se preschimbă într-un castel cu turnuri falnice, împodobit cu scoici. Timpul trece, iar Claire crește, având mereu cu ea oglinda magică, în care își poate vedea chipul neatins de semnele pubertăţii și relaţia dintre părinţii ei plină de armonie. Însă oglinjoara creează doar iluzii, iar Claire, furioasă, vrea s-o arunce. Peter, un fost coleg de școală, o oprește. Dar, când el o invită într-o seară în spatele casei, Claire rămâne uluită: Peter a găsit la rândul lui un ciob de oglindă, ce se dovedește a fi o piesă dintr-un puzzle mult mai mare.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro