bookblog.ro

---

Festivalul Filmului European continuă în perioada 17-21 iunie pe TIFF Unlimited

Scris de • 16 June 2020 • in categoria Stiri

De pe 17 iunie, timp de 5 zile, FFE se vede pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de video streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

 Puteți urmări 25 scurtmetraje europene din cadrul secțiunii EU Shorts. Secțiunea a fost curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediții, și reprezintă o selecție consistentă de scurtmetraje diverse din 21 de țări europene, o radiografie subiectivă, filtrată artistic, a temelor și fricilor noastre

Vă așteaptă și 18 scurtmetraje românești, realizate în izolarea cauzată de pandemie (Cinem@casa) din care 7 în premieră (filmele regizate de: Alexandru Solomon, Andrei Inizian, Matei Branea, Mona Nicoară & Edin Velez, Paul Negoescu & Ana Draghici, Ruxandra Ghițescu și Vlad Petri).

Difuzarea filmelor va fi însoțită de 2 dezbateri live cu regizorii care au acceptat să participe și să împărtășească publicului viziunea lor ca răspuns la criza sanitară: pe 18 și pe 21 iunie, moderate de Ionuț Mareș, respectiv Oana Ghera, critici de film. Dezbaterile vor fi difuzate în timp real pe pagina de Facebook a FFE.

Cinefilii vor putea vota pe www.ffe.ro scurtmetrajul european preferat, iar filmului care va aduna cele mai multe voturi i se va acorda, la sfârșitul Festivalului Premiul Publicului, un premiu onorific, de popularitate.

FFE 2020 s-a mutat din sălile de cinema în spațiul online, iar în perioada 8-16 iunie, pe platforma FFE.ro, au putut fi vizionate 11 din cele 18 filme românești ale secțiunii Cinem@casa, realizate în timpul pandemiei.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro