bookblog.ro

---

Ideo Ideis Festivalul #16 sărbătorește cultura tânără în comunitățile din Alexandria și alte 8 orașe

Scris de • 29 June 2021 • in categoria Stiri

Ideo Ideis Festivalul Național de Teatru Tânăr, cel mai mare eveniment dedicat educației alternative pentru liceeni, a ajuns la cea de-a 16-a ediție.  Timp de o săptămână, în perioada 9-15 august, comunități de liceeni din 9 orașe vor avea parte de o experiență intensă de explorări personale, prin teatru și arte alăturate.

Ediția a 16-a, ce va avea loc între 9 și 15 august în Alexandria și alte 8 orașe din țară, propune adolescenților o temă sensibilă, dar foarte importantă pentru viitorul lor: Identitatea. Organizatorii cred în puterea cu care un adolescent se poate exprima, crea și crește în comunitatea din care face parte, fiind ei înșiși foarte tineri atunci când au început drumul către ceea ce Ideo Ideis a devenit astăzi.

Cele 9 trupe selectate și orașele în care Ideo Ideis ajunge în 2021 sunt: 3,14 - Buzău, A.C.T. - Bacău, ALTER EGO - Alexandria, AMPRENTE - Brașov, ART ATTACK - Sibiu, DRAMA CLUB - Botoșani, PRAF DE STELE - Constanța,  SILVER - Baia Mare și VICTORY OF ART - București.

Alexandria rămâne nucleul Ideo Ideis și pentru ediția din acest an. Astfel, programul festivalului este concentrat pe ateliere de măiestrie, întâlniri cu mentori și dezbateri pe idei culturale diverse. Spectacolele de teatru și proiecțiile de film vor fi și ele prezente în cele șapte zile de desfășurare, continuând să aducă la Alexandria subiecte de interes, în rezonanță cu tema festivalului și explorările personale ale adolescenților participanți.

Începând cu această ediție, Ideo Ideis are și un nou director. Liviu Romanescu, prezent în echipă de 14 ani, actor, producător și trainer, este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L.Caragiale’’ din București și al The Oxford School of Drama. Prin hub-ul artistic româno-britanic Vanner Collective, al cărui co-fondator este, Liviu organizează, din 2015, turnee naționale și campanii de informare prin intermediul spectacolelor de teatru, abordând subiecte precum sănătatea mentală, cenzura, empatia, fenomenul de bullying, masculinitatea toxică sau tema moștenirilor transgeneraționale pe filiera mamă-fiică.

Noutăți și detalii despre festival pot fi urmărite pe  site, Facebook și Instagram sau în clipul disponibil aici: https://youtu.be/he4FqSNhE-E.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro