bookblog.ro

---

India – între tradiție și modernitate

Scris de • 19 September 2019 • in categoria Stiri

În colaborare cu  Ambasada Indiei în România, Editura Herald și Hermitage Urban Spiritual Hub vă invită miercuri, 2 octombrie, de la ora 17:30 la evenimentul India – între tradiție și modernitate - Pe urmele lui Mahatma Gandhi. Evenimentul va fi prilejuit de împlinirea a 150 de ani de la nașterea lui Mahatma Gandhi și de lansarea, în colecția Autobiografia, a volumului biografic Mahatma Gandhi – O viață legendară de Romain Rolland. Evenimentul se va desfășura la Hermitage Urban Spiritual Hub,  strada Mihai Eminescu, nr. 127.

Sunteți invitați să porniți într-o călătorie imaginară în fascinanta și mereu surprinzatoarea Indie, pe urmele celui care a fost Mahatma Gandhi, un suflet mare și un spirit revoluționar care şi-a dedicat viaţa luptei pentru independenţă, pentru drepturile politice şi civile ale indienilor şi pentru ca cei din clasele sociale defavorizate, majoritari, să ducă o viaţă mai bună. India este ţara unităţii în diversitate, o țară cu o cultură și o tradiție spirituală milenară.  De aceea, vrem să vă oferim o experienţă vie și profundă, să aducem o parte din spiritul Indiei în România. Puteți descoperi una dintre cele mai fascinante culturi ale lumii printr-un spectacol de dans clasic indian, prin arta purtării sariului și printr-un concert de sitar și percuție în a doua jumătate a evenimentului.

La acestt eveniment vor participa: Excelența Sa, Mr. Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în România, Anca Irina Ionescu (traducătoare), Carmen Coțovanu Pesantez (coregraf de dans clasic indian, specialist în cultură şi civilizaţie indiană – Centrul de Artă „Euterpe”), Iuliana Nălățan (președintele Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, fondator și organizator al Festivalului „Namaste India”, interpreta de dans clasic Odissi), Victor Marius Beliciu (sitarist român aparținând tradiției Senia Gharana) şi Luisa Neag (coordonatorul colecţiei Autobiografia).

În acest volum biografic, Romain Rolland aduce un tribut imaginii și luptei lui Mahatma Gandhi. Omul care a renunțat la o carieră bănoasă în avocatură va ajunge să mobilizeze numeroasa populație a Indiei împotriva xenofobiei și a nedreptătilor savârșite de Imperiul Britanic.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro