bookblog.ro

---

Institutului Cervantes găzduiește proiecții Película, în aer liber, pe terasă

Scris de • 11 September 2020 • in categoria Stiri

Pe 14 și 15 septembrie Institutul Cervantes din București va gădui în EL PATIO, spațiul în aer liber dedicat evenimentelor culturale, două proiecții din cadrul Festivalului de Film Película. Este vorba despre două bijuterii cinematografice sud-americane: La camarista / Camerista (Mexic, 2018) și Planta Permanente / Cantina (coproducție Argentina și Uruguay. Accesul la eveniment se face doar pe bază de bilet achiziționat pe eventbook.ro cu cel târziu 24 de ore înainte de proiecție.

Luni, 14 septembrie, de la ora 20.30, iubitorii de filme au ocazia să vadă un film pe care The New York Times l-a descris drept sublim, conținând „scântei de umanitate, ce par aproape miraculoase”: La camarista / Camerista (Mexic, 2018), în regia Lilei Avilés, cu Gabriela Cartol și Teresa Sánchez, spune povestea Evei, o tânără cameristă dintr-un hotel luxos din Mexico City, care se confruntă cu monotonia zilelor lungi de muncă examinând în tăcere lucrurile uitate și făcându-și prieteni care îi alimentează visul recent descoperit de a duce o viață mai bună. Filmul a câștigat Premiul pentru debut la Premiile Ariel (Mexic, 2019) și a fost nominalizat la aceeași categorie la Premiile Southerland (Londra, 2018). Anul trecut a câștigat Premiul Juriului la Película 4.

Marți, 15 septembrie, de la ora 20.30, cinefilii pot viziona Planta Permanente /Cantina în regia lui Ezequiel Radusky, o coproducție Argentina și Uruguay, cu Liliana Juarez și Rosario Belflari, un film care s-ar putea rezuma prin bine-cunoscuta zicală „ai grijă ce-ți dorești”. Lila, o femeie de serviciu într‑o clădire a municipalității din provincie de peste 30 de ani. Ea este o figură importantă în societatea structurată cu grijă, datorită unei cantine neoficiale pentru angajați, pe care o conduce împreună cu prietena ei, Marcela. Când Lila are ocazia să renoveze cantina și să o administreze oficial ca șefă, această avansare neașteptată provoacă invidia Marcelei și este începutul unei lente descompuneri a delicatului statu-quo din departament. La Festivalul de Film Mar del Plata,  Liliana Juarez a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță.

Película, festivalul dedicat filmului şi culturii ibero-americane din România, a ajuns la ediția a cincea și se desfășoară în perioada 9-16 septembrie, atât online, pe pe platforma Cinesquare, cât și offline, la Cinema Elvire Popesco și la Institutul Cervantes.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro