bookblog.ro

---

Jonathan Coe, laureat al Costa Book Award 2019 pentru romanul Middle England

Scris de • 7 January 2020 • in categoria Stiri

„Cartea despre care toată lumea vorbește” (The Times)

Romanul Middle England de Jonathan Coe, care va apărea în colecţia „Biblioteca Polirom”, în traducerea lui Radu Paraschivescu, a primit prestigiosul Costa Book Award 2019, fiind considerat de către juriu romanul perfect al momentului.

Middle England a fost publicat în 2018, într-o primă ediție, de Viking Press, iar în 2019, de Penguin Random House, Marea Britanie.

Costa Book Awards (din 1971 până în 2006 denumite Whitbread Book Awards) reprezintă o serie de premii literare anuale acordate cărţilor în limba engleză scrise de autori din Marea Britanie şi Irlanda. Premiile sunt decernate pentru cinci categorii: Roman, Roman de debut, Carte pentru copii, Poezie și Biografie. Dintre cărțile declarate cîștigătoare este ulterior selectată şi Cartea anului.

Middle England este o analiză lucidă și satirică a lumii britanice contemporane văzute prin ochii unui grup eterogen de personaje: recent căsătoriții Ian și Sophie, care se ceartă neîntrerupt pornind de la viitorul țării lor, dar care pun la îndoială și viitorul propriei relații; Doug, analist politic care scrie cu pasiune despre nevoia de austeritate din casa lui confortabilă din Chelsea; fiica lui adolescentă, care nu precupețește nici un efort în lupta pentru dreptate socială; Benjamin Trotter, care, ajuns la vârsta mijlocie, se vede lansat într-o nouă carieră, și Colin, tatăl lui, a cărui ultimă dorință este să voteze la referendumul asupra menținerii Regatului Unit în Uniunea Europeană. Este povestea Angliei zilelor noastre, plină de nostalgie și deziluzii, de confuzie și de furie cu greu reținută. Pe urmele Clubului putregaiurlor și al Cercului închis, noul roman al lui Jonathan Coe este unul al vremurilor stranii pe care le trăim.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro