bookblog.ro

---

Lansare de carte la Brașov: „Putin, obsesia imperiului” de Armand Goșu

Scris de • 16 November 2022 • in categoria Stiri

Joi, 17 noiembrie, ora 17:30, Librăria „Șt.O. Iosif” (Mureșenilor 14, Brașov), va avea loc lansarea volumului Putin, obsesia imperiului de Armand Goșu, cu ilustraţii de Dan Perjovschi, publicat de curând la Polirom.

Lansare de carte la Brașov: „Putin, obsesia imperiului” de Armand Goșu

În cadrul evenimentului vor fi prezentate și celelalte două volume ale autorului: Rusia, o ecuație complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu. Ediţia a II-a adăugită, cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina și Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei.

Invitați, alături de autor: Adrian Lesenciuc și Laurențiu-Ciprian Tudor. Lansarea se va încheia cu o ședință de autografe.

„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie.

Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. Sute de mii de tineri educaţi, cel mai bine pregătiţi specialişti în domenii de vârf, au fugit din ţară de la izbucnirea războiului.

Sancţionarea administrativă sau penală a celor care îndrăznesc să aibă altă părere decât cea oficială, introducerea cenzurii, înflorirea imposturii agresive au transformat într-un mediu toxic universităţile şi centrele de cercetare. Este un proces ale cărui consecinţe se vor vedea în următoarea jumătate de secol şi vor condamna Rusia la subdezvoltare şi irelevanţă. Putin şi-a aruncat ţara cu cel puţin două decenii înapoi. Rusia de astăzi nu mai aparţine lumii civilizate. Poate că asta era «operaţiunea specială» proiectată de preşedintele rus: să distrugă Rusia. Dacă acesta a fost planul lui înseamnă că i-a reuşit.” (Armand Goşu)

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro