bookblog.ro

---

Lansare LIVE: Ștefan Manasia în dialog cu Simona Popescu despre „Cronovizorul”

Scris de • 20 October 2020 • in categoria Stiri

Joi, 22 octombrie, la ora 19.00, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook Cărturești, romanul „Cronovizorul”, recent publicat în colecția Ego. Proză.

Invitată, alături de autor: Simona Popescu. Moderează Alina Purcaru

Exemplare cu autograf, disponibile la librăria Cărturești Verona, după lansare. Detalii eveniment Facebook .

Fa Ying, pescăriță thailandeză, își începe călătoria spirituală prin lunca unui fluviu muribund. Ariel Jolie este o regină aztecă: ea aleargă să cunoască gloria tocmai la Budapesta, capitala mondială a filmelor XXX. Iar Edi este un băiețel atipic din stirpea inițiatorilor: într-un orășel din est vede Idi i smotri la cinema și are „revelația”, cam în același timp cu Bruno Farhadi, starul grunge din Seattle, care se luptă cu depresia și cu impulsul suicidal. Despre toate acestea scrie un bărbat divorțat, retras într-un buncăr cu plante și pești tropicali, ca tânărul din Twin Peaks în sera cu orhidee...

„Ștefan Manasia e la fel de neînseriabil în proză ca în poezie: autoficțiune realistă deviată în discurs hipnagogic, narațiune paranoidă, distopie cu accente eco, fals tratat despre conviețuirea umanului și a non-umanului în același biotop, toate aceste dimensiuni compun un volum experimental, pe care nu orice cititor îl poate digera. Dar de care literatura română de azi – prea puțin dedicată unor astfel de proiecte – are încă nevoie.” (Alex Goldiș)

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro