bookblog.ro

---

Lansare LIVE: Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic

Scris de • 14 October 2020 • in categoria Stiri

Joi, 15 octombrie, la ora 19.30, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti), volumul „Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic. Lirică politică, sloganuri electorale și versificații satirice de campanie de la 1834 până în zilele noastre” de Cristian Preda, recent publicat în colecția Opus. Științe politice.

Invitați, alături de autor: Bogdan Murgescu și Cosmin Ciotloș

Exemplare cu autograf, disponibile la librăria Cărturești Verona, după lansare.

Detalii eveniment Facebook, aici.

O istorie inedită a politicii românești pornind de la versurile închinate domnitorilor și președinților, șefilor de partide și cetățenilor, miniștrilor corupți și deputaților somnoroși din regimurile care s-au succedat de la Regulamentele Organice până astăzi. O istorie extrasă din ziare, epigrame și broșuri electorale, recuperată din foile volante distribuite la mari evenimente, din Moftul Român al lui Caragiale și din postările de pe Facebook din zilele noastre.

Veți descoperi cum au fost contestate cu virulență mari personalități ale istoriei noastre, dar și laudele deșănțate la adresa unor politicieni ridicoli, veți citi extrase din articole despre dueluri sau din poezii despre bătăuși electorali de profesie. Cartea înfățișează o lume românească plină de viață, grăbită mereu să-i denigreze pe politicieni, dar și să le ridice statui după trecerea lor în neființă.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro