bookblog.ro

---

Live & online: George Banu în dialog cu Sever Voinescu despre „Viață și teatru pe Scena lumii”

Scris de • 6 May 2021 • in categoria Stiri

Vineri, 7 mai, începând cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom și Librăria Humanitas de la Cișmigiu, George Banu va intra în dialog cu Sever Voinescu, pornind de la volumul Viață și teatru pe Scena lumii, apărut de curând la Polirom.

Un periplu prin universul spectaculos al scenei contemporane, cartea de față depășește, prin anvergura considerațiilor lui George Banu, frontierele spațiului artistic și devine, în sensurile sale profunde, o meditație necesară asupra condiției adesea neliniștitoare a prezentului. Ea reunește o suită de contribuții relevante ale autorului din presa culturală autohtonă a ultimilor ani, cele mai multe desprinse din rubrica de cronică de cultură din Dilema veche, și, dincolo de varietatea tematică intrinsecă demersului, articulează o viziune asupra lumii de o remarcabilă coeziune și claritate, folosind teatrul ca pretext ideal al reflecției culturale, istorice și sociale. Produse ale unui orizont temporal prin excelență impredictibil, textele descifrează, în fundalul anxietăților cotidianului, valențele revitalizante, constructive, ascendente conferite de actul artistic existenței umane.

„Lunar colaborez la revista Dilema veche, încercând să sesizez secvențe importante din viața culturală europeană și să restitui evenimente biografice legate de întâlniri cu artiști, de călătorii marcante, de spectacole de excepție. Astfel se constituie un mozaic personal ce reunește fragmente disparate, dar asociate prin implicarea acestui spectator ce sunt pe 'scena lumii'. Shakespeare spunea că 'lumea e o scenă' pe care suntem actori și totodată spectatori – când jucăm, când privim, permutație nesfârșită care ne invită să asumăm ca destin conversiunea funcțiilor și vertijul contrastelor. Pe 'scena lumii', plăcerea provine din bucuria clipei și din caruselul neobosit al vieții. Este ceea ce vrea să confirme această sumă de eseuri.” (George Banu)





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro